Kapela Jelen bude hlavní hvězdou akce Frýdlant se baví, která se uskuteční v sobotu 16. června 2018. Vystoupí od 18.00 hodin na náměstí T. G. Masaryka. Program akce Frýdlant se baví bude ale daleko pestřejší. Proběhne na čtyřech místech – na náměstí, v městském parku, v kostele Nalezení svatého Kříže a v areálu Střední školy hospodářské a lesnické Frýdlant. Na každém z míst přitom na návštěvníky čeká jiný druh zábavy nebo poznání. Vstup do městského parku, kostela i expozice Střední školy hospodářské a lesnické je zdarma, na náměstí je od 14.00 hodin vstupné 100 korun. Děti do 130 centimetrů mají vstup volný. Lístky na hlavní program na náměstí lze už nyní zakoupit v předprodeji v Turistickém informačním centru v přízemí radnice.

Akce Frýdlant se baví je založena především na prezentaci volnočasových aktivit frýdlantských klubů a spolků. Místním i návštěvníkům města ukazuje, co všechno se frýdlantským nabízí a jaké mají možnosti volnočasového vyžití. “Spolkový život je ve Frýdlantu pestrý. Své si v něm najde každý. Máme tu volnočasové aktivity pro děti, mladé lidi, i pro ty dříve narozené. Kluby a kroužky zaměřené na sport, chovatelství, koníčky, ale na své si přijdou i duchovně založení lidé. Mám radost, že všichni mají chuť veřejnosti ukázat, co ve svém volném čase dělají a pochlubit se. Vždyť opravdu je čím,” říká starosta Frýdlantu Dan Ramzer.

Frýdlantské spolky se budou na akci Frýdlant se baví prezentovat už od 10.00 hodin v městském parku“Celkem se tu návštěvníkům představí 25 spolků a klubů. Ze zkušenosti víme, že vždycky rozdávají návštěvníkům radost. Umožňují jim totiž mnohé si vyzkoušet. Také letos si tak budou moci malí i velcí zahrát floorbal, tenis, zkusit si chytit rybu, nebo se projet na mašince. Kromě toho bude v parku také řada výtvarných dílen, expozice se zajímavými úkoly myslivců, k vidění budou domácí zvířata a včely místních chovatelů nebo modely letadel. Je toho opravdu hodně, co bude v parku pro veřejnost připraveno,” ujišťuje vedoucí odboru kultury a cestovního ruchu Iva Beranová. Připraven je i kulturní program, který si můžete prohlédnout na plakátu a velkou atrakcí bude i celodenní show kol BMX na speciální rampě, na které bude mimo jiných své umění předvádět mistr světa a ČR ve Freestyle BMX Jan Jílek. Z městského parku bude od křižovatky s ulicí Míru také vyjíždět pravidelná kyvadlová doprava do areálu Střední školy hospodářské a lesnické (SŠHL), která v rámci akce prezentuje u své školy v Zámecké ulici vlastní novou venkovní expozici (viz níže v sekci SŠHL Frýdlant).

V parku pak nebude chybět ani nezbytné občerstvení.

Náměstí T. G. Masaryka bude při akci Frýdlant se baví patřit především stánkařům a kapelám. Stánkový prodej začíná už v 10.00 hodin dopoledne. Kulturní program pak začne ve 14.00 hodin koncertem kapely Mladej pes a starý kočky. V 16.00 hodin tuto kapelu vystřídají The Stringz a v 18.00 hodin stane na pódiu před publikem oblíbená kapela Jelen. Zhruba v osm hodin večer pak začne hrát formace Crazy Dogs a večer zakončí od 22.00 hodin kapela Rain. Na náměstí bude návštěvníkům kromě stánkového prodeje k dispozici také bohaté občerstvení.

Během akce Frýdlant se baví budou moci návštěvníci navštívit také kostel Nalezení sv. Kříže, který stojí hned u městského parku. “Od 10.00 do 17.00 hodin je pro ně každou celou hodinu připravena komentovaná prohlídka kostela, kdy role průvodce se ujme PhDr. Mgr. Milan Svoboda, Ph. D. Je tedy na co se těšit. Ve 12.00 a v 15.00 hodin pak zahraje flétnové kvarteto Sinfonia Frýdlant. A k vidění bude i výstava mešních rouch,” láká na prohlídku kostela vedoucí odboru kultury a cestovního ruchu.

Posledním místem, kde bude během akce Frýdlant se baví probíhat program, je areál Střední školy hospodářské a lesnické Frýdlant. K ní bude z ulice Mezibranská jezdit zdarma autobus a to dle speciálně vytvořeného ikona souborujízdního řádu. “V areálu školy v Zámecké ulici chceme návštěvníkům představit naší novou naučnou zemědělskou expozici, která je tvořena zemědělskými plodinami, běžnými v naší zemi. Máme zde vinici, chmelnici, ovocný sad a řadu zemědělských plodin. Kromě toho je pro návštěvníky připravena i výstava hospodářských zvířat, zemědělské mechanizace, zakoupit si budou moci některé regionální potraviny a čeká na ně také řada kvízů a soutěží. Program zde začíná v 10.00 a končí v 15.00 hodin,” říká za školu hlavní organizátor venkovní expozice Miroslav Kudrna. Pozvánku najdete v pdf ikona souboruzde.

[pt_view id=”b74251faj2″]
[pt_view id=”673d3cctsq”]
[pt_view id=”b6ea8f194d”]
[pt_view id=”b90a221j8l”]
[pt_view id=”f3784a8dor”]
[pt_view id=”76600d0f1w”]

Pin It on Pinterest