Tento ročník bude spojen s charitativní podporou Elišky, slečny z nedalekého Nového Města pod Smrkem, která neměla v životě tolik štěstíčka jako my všichni kolem. Všichni tak budete moci přispět na dobrou věc jakou je pořízení polohovacího lehátka, které přispěje k pooperační rehabilitaci Elišky.

Eliška se narodila na podzim roku 1996, trpí od narození spastickou kvadruplegickou mozkovou obrnou jejímž následkem je upoutána na invalidní vozík. V důsledku této závažné choroby žije se mnou matkou ve společné domácnosti, která o ni musí celodenně pečovat jako samoživitelka.

Děkujeme. Na akci bude také zapečetěná pokladnička na vaše finanční příspěvky pro Elišku. Pro ti co to tam nestihnou bude uvedená pokladnička umístěna v termínu před akcí a po akci na městském úřadě v Hejnicích

A kdo to vlastně Eliška je a jaký má životní příběh?

Má dcera Eliška, narozena na podzim roku 1996, trpí od narození spastickou kvadruplegickou mozkovou obrnou jejímž následkem je upoutána na invalidní vozík. V důsledku této závažné choroby žije se mnou ve společné domácnosti a musím o ni celodenně pečovat jako samoživitelka.

V důsledku jejího tělesného postižení se jí ke všem problémům přidaly také zdravotní komplikace s kyčelními klouby, které se začaly projevovat koncem roku 2015. Poté následovaly operace korekce levého a následně i pravého femuru. Po zkrácení obou stehenních kostí o 2,5 cm, nastaly u dcery další komplikace při hojení a srůstu kostí. Bohužel nedošlo během rekonvalescence ke srůstu pravé stehenní kosti. V lázeňském ošetření, bylo pro mou dceru hlavní rehabilitační pomůckou ono výše zmiňované lehátko, pomocí, kterého se dcera dostane do základního postavení a tím dochází k potřebnému zatížení obou kostí. V současné době je dcera ve fázi přípravy na reoperaci pravé stehenní kosti, kdy se jí lékaři pokusí vsadit do nesrostlé části kostní štěp z oblasti kyčlí.

Uvítaly bychom s dcerou Vaši nabídku pro pořízení lehátka, hlavně z důvodu pooperační rehabilitace, ale dále také do budoucna pro potřebu každodenního cvičení. Lehátko pomůže dceři k simulaci základního vzpřímeného postavení, které je důležité pro udržení kondice při jejím handicapu.

Starám se o svou dceru sama 24 hodin denně již 20 let a začínají mi po těch letech docházet fyzické síly, a proto by mi vaše pomoc přišla velice vhod. 

Finanční rozpočet lehátka Jordan C1:
51 900 Kč bez 21% DPH
+ 750 Kč hlavový otvor
+ 1500 Kč 3ks fixační popruhy
+ 2400 Kč 6ks kurtovací jezdec
+ 800 Kč doprava
Celkem: 57 350 Kč bez 21% DPH, 69 393 včetně 21% DPH. Barevné provedení, barva konstrukce RAL 1015(BEŽOVÁ), barva polstrovaní 26(BEŽOVÁ). Šířka lehátka 80 cm.

Toto je citované stanovisko maminky Elišky.

Děkujeme za Vaši pomoc a příspěvky

Zdroj: Město Hejnice

[pt_view id=”b74251faj2″]
[pt_view id=”673d3cctsq”]
[pt_view id=”b6ea8f194d”]
[pt_view id=”b90a221j8l”]
[pt_view id=”f3784a8dor”]
[pt_view id=”76600d0f1w”]

Pin It on Pinterest