Vážení příznivci myslivosti a drobných památek, udělejte si poznámku do kalendáře u soboty 9. června 2018. V tento den proběhne na lesním rozcestí sedm cest odhalení Zastaveníčka u Svatého Huberta. S touto iniciativou přišel místní Myslivecký spolek Kunratice – zahrady a srdečně Vás na ni zve. V lese u Kunratic, na místě, kde se sbíhá sedm lesních cest vznikne odpočinkové místo s lavičkou a s památníkem Svatého Huberta, který je, jak již asi tušíte, patronem lovců a myslivců.

Svatý Hubert († 727) byl franský biskup, zakladatel města Lutychu a křesťanský svatý. Podle legendy se náboženskému životu zasvětil po setkání s jelenem na honu a je proto patronem lovců a myslivců. Pocházel z velmi bohaté šlechtické rodiny
v Akvitánii. Měl velkou zásluhu na pokřesťanštění Arden. Před svým povoláním byl výborným lovcem a milovníkem hýřivých zábav. Typicky je vyobrazován při honu, kdy spatří bílého jelena s křížkem mezi parohy, který k němu promluví nadpřirozeným hlasem: „Huberte, proč stále lovíš a honíš zvěř. Je na čase, abys začal hledat mě, který se za tebe obětoval.“ Po tomto zážitku se vzdal prostopášného života a stal se knězem a později biskupem. Toliko uvádí Wikipedie k heslu Svatý Hubert.

Zdroj: Obec Kunratice

 

[pt_view id=”b74251faj2″]
[pt_view id=”673d3cctsq”]
[pt_view id=”b6ea8f194d”]
[pt_view id=”b90a221j8l”]
[pt_view id=”f3784a8dor”]
[pt_view id=”76600d0f1w”]

Pin It on Pinterest