Vážený pane hejtmane, vážený pane náměstku,

dlouhodobé snižování úrovně zdravotní péče a současná neutěšená personální situace v Nemocnici Frýdlant, provozované skupinou EUC, nás vede k apelu na Vás jako představitele Libereckého kraje, aby nám Liberecký kraj jako majoritní vlastník dvou krajských nemocnic a zřizovatel zdravotnické záchranné služby pomohl se zajištěním základní akutní péče v regionu s 25 tisíci obyvateli.

Jako zastupitelé a členové rady města, které si zvolili lidé v demokratických volbách, je naší povinností zasadit se o to, abychom měli v našem regionu dostupnou akutní zdravotní péči. To se však dlouhodobě neděje, což vede k nadměrnému zatížení Zdravotnické záchranné služby Libereckého kraje a Krajské nemocnice Liberec. Tato zátěž, kterou na sebe za soukromého provozovatele zdravotní akutní péče skupinu EUC převzal kraj, stojí daňové poplatníky potažmo krajský rozpočet nemalé prostředky.

Žádáme Vás proto, abyste nám jako klíčoví reprezentanti krajské rady Libereckého kraje pomohli s řešením znepokojující situace okolo poskytování zdravotní péče ve frýdlantské nemocnici a spolu s námi hledali reálné řešení situace ve světle obtížné personální situace ve zdravotnictví a v návaznosti na zdravotnická zařízení, jejichž chod může Liberecký kraj ovlivnit.

Jsme si vědomi patové situace vyplývající ze smlouvy o pronájmu areálu Nemocnice Frýdlant, kterou v minulosti uzavřelo Město Frýdlant s provozovatelem nemocnice, nicméně z dosavadních výsledků jednání je patrné, že soukromý provozovatel nedokáže situaci aktivně vyřešit. Namísto toho přenáší zodpovědnost za poskytování akutní zdravotní péče na záchrannou službu a krajskou nemocnici. Jejich akcionářem nebo zřizovatelem je právě Liberecký kraj, který v tuto chvíli může jako jediný pomoci samosprávě s řešením znepokojující situace v regionu Frýdlantska a narovnání hrozící nedostupnosti akutní zdravotní péče.

Žádáme Vás proto, abyste se společně s námi zasadili o dostupnou a kvalitní akutní zdravotní péči v regionu Frýdlantska prostřednictvím svých poskytovatelů zdravotní péče.

S pozdravem

Ing. Dan Ramzer

Jiří Stodůlka

Ing. Petr Beran

Mgr. Lucie Dušánková

Regina Loudová

MUDr. Roksolana Sobotová

Jaroslav Vančura

radní města Frýdlant

[pt_view id=”b74251faj2″]
[pt_view id=”673d3cctsq”]
[pt_view id=”b6ea8f194d”]
[pt_view id=”b90a221j8l”]
[pt_view id=”f3784a8dor”]
[pt_view id=”76600d0f1w”]

Pin It on Pinterest