Budoucnost lokality nazvané Sídlištní začíná hledat Město Frýdlant. Jedná se o prostor tvořený ulicemi Husova, Školní, Sídlištní, Příčná a částí ulic Fügnerova a Lužická. Město Frýdlant v této souvislosti žádá obyvatele nejen zmíněné oblasti o součinnost při hledání budoucího smysluplného využití lokality.

„Ve zmíněné oblasti v současné době pracujeme na plánu jejího rozvoje v příštích zhruba dvaceti letech. Chceme, aby se do tohoto plánování zapojili i samotní občané města. Aby sami řekli, co jim v lokalitě chybí nebo co jim přebývá,“ vysvětluje starosta města Dan Ramzer.

Vyjádřit by se k budoucí podobě prostoru měli nejen ti, kteří v něm žijí, ale vítány jsou nápady i ostatních obyvatel města. „Frýdlant některé nedostatky vnímá, víme například, že v lokalitě chybí parkovací místa. Budeme ale rádi za každý podnět ze strany veřejnosti a těšíme se, že lidé přijdou i s nějakými neotřelými nápady,“ dodává starosta.

Město Frýdlant proto žádá veřejnost, aby se na budoucí podobě lokality Sídlištní podílela vyplněním speciálně vytvořeného dotazníku. Obyvatelé lokality ho již dostali do svých schránek, ostatní ho najdou  zde (v pdf   zde). Dotazník je možné ze stránky stáhnout a odeslat na mail: dotaznik@mu-frydlant.cz . Do předmětu zprávy uveďte Sídlištní. Dotazník je také možné vytisknout a vyplněný donést na podatelnu Městského úřadu Frýdlant. Odevzdávat či zasílat je možné dotazník do 6. června 2018.

V souvislosti s hledáním budoucnosti lokality Sídlištní připravuje město Frýdlant i dvě veřejné diskuze. První proběhne nad prvotním návrhem ve čtvrtek 14. června 2018 v prostorách školní jídelny ve Školní ulici č. p. 692. Začátek je v 17.00 hodin. Architekti budou mít na tomto setkání již připravený první návrh řešení lokality Sídlištní. Do něj poté zapracují návrhy veřejnosti. Poté bude vyhlášeno další veřejné projednávání, na kterém bude občanům předloženo několik variant řešení lokality.

Územní studie lokality Sídlištní je součástí projektu nazvaného „Územní studie veřejného prostranství ve Frýdlantu lokalit Podzámčí, Novoměstská II., Sídlištní“, číslo projektu CZ.06.3.72/0.0/0.0/15_012/0005160. V jeho rámci už v současné době dochází k možné budoucnosti v lokalitě Novoměstská II. a připravuje se územní studie pro lokalitu Podzámčí.

Zdroj: Město Frýdlant

[pt_view id=”b74251faj2″]
[pt_view id=”673d3cctsq”]
[pt_view id=”b6ea8f194d”]
[pt_view id=”b90a221j8l”]
[pt_view id=”f3784a8dor”]
[pt_view id=”76600d0f1w”]

Pin It on Pinterest