Cyklistická trať s boulemi a klopenými zatáčkami pro lehké skákání na kole, sportovní herní prvky pro děti, seniory i hendikepované, kvalitní bezbariérové sociální zázemí čítající toaletu i sprchu nebo také zázemí pro návštěvníky nabízející třeba stojany na kolo, místo pro posezení nebo ohniště. To vše je součástí nového Areálu volnočasových aktivit Strmá ve Frýdlantě, který bude oficiálně otevřen v pondělí 11. června 2018. 

Projekt rozšířil nabídku doprovodné infrastruktury a služeb cestovního ruchu ve Frýdlantu. „Areál volnočasových aktivit Strmá Frýdlant má sloužit turistům, návštěvníkům i místním obyvatelům jako bezpečná zóna pro volnočasové aktivity. Věřím, že si ji oblíbí rodiny s dětmi, mladí lidé, ale i senioři či zdravotně hendikepované osoby. Na všechny je v areálu pamatováno, ať už workoutovým hřištěm pro cvičení s vlastní vahou těla, tratěmi pro dětské i starší vyznavače terénní cyklistiky, sportovními a herními prvky nebo odpočinkovou zónou s ohništěm,“ říká starosta Frýdlantu Ing. Dan Ramzer.

Areál volnočasových aktivit Strmá však není jen o herních a cvičebních prvcích, ale i o potřebném sociálním zázemí. „V okolí Strmé ulice, ve které je i skatepark a vedou tudy cyklistické a pěší trasy, dosud sociální zázemí chybělo. Jsme rádi, že se to díky tomuto projektu změnilo a že zde vyrostlo nejen sociální, ale i technické zázemí. Rozhodně se tím zvýšila kvalita doprovodné infrastruktury cestovního ruchu,“ podotýká vedoucí investičního oddělení Městského úřadu Frýdlant, Bc. Zdena Ubiasová. Sociální zázemí bude otevřeno každý den po celou otevírací dobu.

V období od 1. 5. do 30. 9. bude volnočasový areál veřejnosti otevřen denně od 8.00 do 21.00 hodin. V období od 1. 10. do 30. 4. denně od 8.00 do 17.00 hodin. Každý návštěvníky je povinen při návštěvě areálu dodržovat provozní řád.

Finančně se na jeho vzniku částečně podílelo Ministerstvo pro místní rozvoj, které finance uvolnilo z podprogramu “Rozvoj základní a doprovodné infrastruktury v cestovním ruchu”.

Fotografie najdete zde.

Zdroj: Město Frýdlant

 

[pt_view id=”b74251faj2″]
[pt_view id=”673d3cctsq”]
[pt_view id=”b6ea8f194d”]
[pt_view id=”b90a221j8l”]
[pt_view id=”f3784a8dor”]
[pt_view id=”76600d0f1w”]

Pin It on Pinterest