Jak šikovní jsou ve Frýdlantě lidé a co všechno umí a dokáží? O tom se bude moci přesvědčit každý návštěvník akce Frýdlant se baví, kterou město Frýdlant připravuje na sobotu 16. června 2018. Stačí zavítat do městského parku, kde se budou místní spolky a kluby prezentovat. A nebude jich málo. 

Akci Frýdlant se baví pořádá Frýdlant jednou za dva roky, vždy v mezi období mezi Valštejnskými slavnostmi. Letos půjde již o čtvrtý ročník akce, která je zaměřena převážně na ukázku dovedností malých i dospělých obyvatel města. “Většinu místních spolků najdou na této akci návštěvníci v městském parku, kde je dostatek prostoru a velmi příjemná atmosféra. Každý ze spolků či klubů bude mít své místo, na kterém jednak bude prezentovat svoji činnost a pak také nabídne možnost vyzkoušet si ji v praxi. Děti i rodiče si tak mohou zkusit různé sporty, lov ryb, legorobotiku nebo si třeba prohlédnout modely letadel. Svézt je také může mašinka Frýdlantských okresních drah nebo si budou moci prohlédnout výstavu domácích zvířat či včel,” říká vedoucí odboru kultury a cestovního ruchu Městského úřadu Frýdlant Iva Beranová. Chybět nebudou ani zábavné kvízy, výtvarné dílny nebo vědecké pokusy.

V parku pak bude připraven i bohatý program, složený z vystoupení jednotlivých spolků. Začíná už v 10.15 hodin ukázkou Zumby a ukončí ho v 16.20 bubenický workshop souboru Banda Le Granda. “Po celý den bude v parku také probíhat show kol BMX na speciální rampě, na které bude mimo jiných své umění předvádět mistr světa a ČR ve Freestyle BMX Jan Jílek,” doplňuje Iva Beranová.

 

Vstup do parku je zdarma, od křižovatky s ulicí Míru bude také vyjíždět pravidelná kyvadlová doprava do areálu Střední školy hospodářské a lesnické, která v rámci akce prezentuje u své školy v Zámecké ulici vlastní novou venkovní expozici.

V parku pak nebude chybět ani nezbytné občerstvení.

Akce Frýdlant se baví bude po celý den probíhat i na dalších místech Frýdlantu. V kostele Nalezení sv. Kříže, v už zmiňovaném areálu Stření školy hospodářské a lesnické Frýdlant nebo  na náměstí T. G. Masaryk. Tam je připraven hlavní kulturní program, který startuje ve 14.00 hodin a jehož hlavní hvězdou bude od 18.00 hodin koncert kapely Jelen. Na náměstí se návštěvníci mohou těšit i na stánkový prodej.
Kompletní program akce Frýdlant se baví najdete zde.
Vstupenky na program na náměstí lze zakoupit už nyní v Turistickém informačním centru v přízemí radnice. Cena je 100 korun. Děti do 130 cm mají vstup zdarma.
Zdroj: Město Frýdlant
[pt_view id=”b74251faj2″]
[pt_view id=”673d3cctsq”]
[pt_view id=”b6ea8f194d”]
[pt_view id=”b90a221j8l”]
[pt_view id=”f3784a8dor”]
[pt_view id=”76600d0f1w”]

Pin It on Pinterest