Dobrý den,

zveme Vás na 3. ročník námi pořádaného TÁTAFESTU ve Frýdlantě.

Kdy: v neděli 17. 6. 2018 od 14.00 hodin
Kde: na prostranství mezi kostelem a kavárnou CAFÉ JAZZOVÁ OSVĚŽOVNA

Pro letošní rok jsme vybrali 5 kapel:

TRI MARTOLOD

V repertoáru má námořnické zpěvy převážně z Bretaně a stylově pestrou směsici autorských písní.

Zpěvy bretoňských a francouzských námořníků interpretují z části v původním jazykovém znění, některé ale pro tuzemské publikum převedli do češtiny, často s použitím originálních refrénů.

ELIŠKA SÝKOROVÁ

Písničkářka s harmonikou. Ráda vylétá do cizích krajů, odkud si obvykle přináší nové příběhy, nápěvy a verše (Indie, Francie, Skandinávie). Hraje písně skočné i teskné, zpívá o cestách do daleka i do sebe. Debutovala v roce 2013 albem Vlaštovky, v dubnu 2018 vydala desku s názvem Stínohra.

https://www.youtube.com/watch?v=DUuYQ0KUdgI

BANDA GRANDE

Brazilské bubny a perkuse

Repertoár inspirovaný brazilskou hudbou

DER ŠENSTER GOB

Der Šenster Gob je akustická kapela hrající židovskou, romskou a balkánskou hudbu a cestující při tom po celé Evropě v romantickém zeleném karavanu. Z původního tříčlenného, výhradně (speed) klezmerového mužského tria se postupem času stala kapela čtyřčlenná, nejen klezmerová a také víc zpívající, krásná a místy občas dokonce i smutná.

http://bandzone.cz/dersenstergob

SONGS FROM UTOPIA – Švýcarsko

Švýcarké duo – Rebekka Zarkavi – basová kytara a Jura Doležal – bicí

Kytaristka, zpěvačka Rebekka Zarkava a bubeník, perkusionista Jura Doležal vystupují jako Songs From Utopia ve Švýcarsku, Německu, Rakousku a České republice. Jejich hudba se neustále měnila a vyvíjela, co však oproti všem změnám zůstalo, je láska k hudbě šedesátých let a roots music.

Nové album “Ahhh!”, které vyšlo 1.března 2018, zní jako hudba špionážního filmu.Jsou to rockabilly a surfkytary s klasickými backbeat bicími, songs zpívané v angličtině a francoužštině nebo razantní instrumentals. “Ahhh!” roztančí a pobaví.

https://www.youtube.com/watch?v=Y5LPsIGlhWw&feature=youtu.be

Kromě muziky se můžete těšit na čepovaný TATABÍR, baTÁTOvý TATAráček, soutěž o Frýdlantského tátu roku, Zeď nářků a přání ….

Objednali jsme si pěkné počasí, tak se přijďte pobavit :). Festiválek proběhne venku na prostranství mezi kostelem a kavárnou CAFÉ JAZZOVÁ OSVĚŽOVNA.

Vstupné  ZDARMA

Těšíme se na Vás,

Stanislav a Magda Křížkovi

Pořádá WIETEW z. s. za podpory Města Frýdlant, Teplo Frýdlant s.r.o. a KÚ Liberec a pod záštitou “nejvyššího” táty – starosty Ing. Dana Ramzera.

[pt_view id=”b74251faj2″]
[pt_view id=”673d3cctsq”]
[pt_view id=”b6ea8f194d”]
[pt_view id=”b90a221j8l”]
[pt_view id=”f3784a8dor”]
[pt_view id=”76600d0f1w”]

Pin It on Pinterest