Krajského kola hry Plamen a celoroční činnosti Dorostu Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska se o víkendu 8. – 10. června 2018 zúčastnili mladí hasiči z Frýdlantu. Ve velké konkurenci se rozhodně neztratili. Dětem utekl v jejich kategorii postup na mistrovství republiky o pouhé dva body, v kategorii dorostenek nenechala Nikola Nováková nic náhodě a svůj postup na mistrovství  si vybojovala. 

Družstvo dětí, které v pátek a v sobotu 8. a 9. června na atletickém stadionu v Jablonci nad Nisou bojovalo o co nejlepší umístění v šesti soutěžních disciplínách, bylo složeno z těchto dětí: Josef Vovček, Roman Raszka, Dominika Hymmelová, Nikola Nováková, Tomáš Ječný, Jan Mráz, Jan Rajský, Jaroslav Lenhart, Karolína Košunová a Kevin Neuman. “Děti se opravdu snažily, dvě disciplíny dokonce vyhrály, nakonec ale jejich bodový zisk stačil jen na třetí místo. Je to obrovská škoda, protože od postupu na mistrovství republiky je dělily pouhé dva body,” říká vedoucí kroužku mladých hasičů Sboru dobrovolných hasičů Frýdlant Jiří Kokta. 

Zatímco děti závodily ve skupinách, dorostenci v neděli závodili každý za sebe. Soutěžili ve dvou disciplínách – v běhu na 100 metrů překážek a v dvojboji. Bezkonkurenčně nejúspěšnější byla z frýdlantských Nikola Nováková, která v kategorii středních dorostenek skončila na prvním místě. “Nominovala se tím na mistrovství republiky, které proběhne začátkem července v Plzni,”podotýká Jiří Kokta. 

V kategorii mladších dorostenců pak skončil Roman Raszka na čtvrtém místě, stejně jako Miroslav Žebro v kategorii středních dorostenců. V této kategorii se pak další frýdlantský dorostenec Jaroslav Lenhart umístil na devátém místě. 

Fotografie najdete zde.

Zdroj: Město Frýdlant

[pt_view id=”b74251faj2″]
[pt_view id=”673d3cctsq”]
[pt_view id=”b6ea8f194d”]
[pt_view id=”b90a221j8l”]
[pt_view id=”f3784a8dor”]
[pt_view id=”76600d0f1w”]

Pin It on Pinterest