Téměř osm desítek prvňáků ze všech budov frýdlantské základní školy se v pondělí 18. června 2018 stalo v obřadní síni radnice oficiálně čtenáři. Akci, během které si o knížkách a čtení s dětmi povídala spisovatelka Zuzana Pospíšilová, pro prvňáčky připravila Městská knihovna ve Frýdlantě. 

S pasováním žáků prvních tříd na čtenáře začala knihovna ve spolupráci s Městem Frýdlant předloni, akce se u dětí setkala s nadšeným ohlasem. “Rozhodly jsme se proto, že jí opět zopakujeme a chtěly bychom z ní udělat takovou hezkou tradici,” uvedla za městskou knihovnu Frýdlant Radka Wittmayerová. Předloni pasovala malé čtenáře spisovatelka Petra Braunová, loni se ho coby rytířka Řádu krásného slova ujala Ivona Březinová. Letos pak děti pasoval opravdový kostýmovaný šlechtic v podání Petra Stodoly. O povídání se spisovatelkou ale děti nepřišly, před samotným pasováním si poslechly vyprávění o knížkách a písmenkách od autorky dětských knih Zuzany Pospíšilové. 

Každý malý čtenář obdržel jako dárek pamětní čtenářský diplom, knižní záložku s informacemi o knihovně a knižní dárek – knížku Bráchova bota. 

Více fotografií najdete zde.

Zdroj: Město Frýdlant

[pt_view id=”b74251faj2″]
[pt_view id=”673d3cctsq”]
[pt_view id=”b6ea8f194d”]
[pt_view id=”b90a221j8l”]
[pt_view id=”f3784a8dor”]
[pt_view id=”76600d0f1w”]

Pin It on Pinterest