LIBERECKO – Pavouk nebo alkohol?

V pátek 15. června krátce před 23 hodinou usedla za volant Felicie 42 letá žena z Frýdlantska.

Ještě před tím, než se rozhodla dopravit se vozem za svým přítelem, vypila něco málo vína a ovocné pivo. Zřejmě alkohol dodal ženě dostatek sebevědomí, aby vzdálenost několika set metrů z místa svého bydliště, ku příbytku svého přítele, překonala automobilem. Toto rozhodnutí se jí však stalo osudné.

Jen několik málo chvilek po odjezdu z parkoviště se z vnitřního zpětného zrcátka vozu spustil pavouk. Štěstí však řidičce nepřinesl. Chlupatý členovec cestující po vertikále dolů, nevědomky způsobil dopravní chaos. 42 letá žena strhla úlekem řízení a narazila do zaparkované Octávie. Nezastavila však na místě kolize, a zřejmě již prosta pohledu na Arachnida katapultovaného nárazem kamsi do prostoru kabiny, pokračovala v cestě ještě několik desítek metrů. Zřejmě pocit viny z dopravní nehody či nevědomí o přesném výskytu pavouka, přivedlo ženu na myšlenku vystoupení z vozu.

V hustě obydlené části města nebylo nouze o svědky dopravní nehody, kteří průběh kolize zaznamenali. A tak se o několik okamžiků později na místo dostavila také policejní hlídka. Dechová zkouška, která je běžnou součástí úkonů na místě dopravní nehody, následovala vzápětí. Přístroj přiložený k řidiččiným ústům vykázal hodnotu téměř 2,1 promile alkoholu v dechu.

Naštěstí v neštěstí, nebyl při dopravní nehodě nikdo zraněn. To však nelze s určitostí potvrdit v případě osminohého chlupáče. Jaký byl jeho další osud se policistům nepodařilo vypátrat.

Muži zákona ve zkráceném přípravném trestním řízení sdělili 42 leté ženě podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky, za což jí v případě odsouzení může hrozit trest odnětí svobody na šest měsíců až tři léta.

21. června 2018
por. Bc. Vojtěch Robovský
KŘP Libereckého kraje, tiskový mluvčí

Zdroj: Policie ČR

[pt_view id=”b74251faj2″]
[pt_view id=”673d3cctsq”]
[pt_view id=”b6ea8f194d”]
[pt_view id=”b90a221j8l”]
[pt_view id=”f3784a8dor”]
[pt_view id=”76600d0f1w”]

Pin It on Pinterest