Na centrum sociálních služeb se už několik měsíců mění bývalá galanterie v ulici Míru naproti městskému muzeu Špitálek. Kompletní rekonstrukce objektu, ve kterém vzniká zázemí pro poskytovatele sociálních služeb pro celé Frýdlantsko, má být hotová do konce prázdnin a přijde na necelých 18 milionů korun. Více než 14 milionů korun z této částky pokryje dotace Evropské unie. 

Co všechno už se za měsíce rekonstrukčních prací v objektu č. p. 1407, v bývalé galanterii, stihlo, popisuje vedoucí investičního oddělení městského úřadu Frýdlant, Bc. Zdena Ubiasová. „V přízemí i v prvním patře byla dokončena všechna vedení instalací, tedy vody, kanalizace, elektřiny a vytápění, dokončeny jsou také příčky mezi jednotlivými kancelářemi. Připravena je nosná část přístupové cesty do prvního patra, tedy nosná část schodiště a výtahové šachty. Opraven byl krov, na půdě je nová podlaha. Došlo tam také na výměnu oken, ta původní byla už v havarijním stavu. V ostatních částech objektu jsou okna repasovaná.“ Změny na objektu jsou už vidět i zvenčí. Část fasády je hotová, na další části se pracuje. „Realizovaly se také venkovní přípojky vody, kanalizace, plynu a elektřiny,“ dodává Zdena Ubiasová.

„Během července se bude uvnitř objektu pracovat na vnitřních konečných úpravách, včetně výměny výkladců. Bude pokládáno lino, dlažba, dokončí se obklady, instalace zásuvek, místnosti se osadí topnými tělesy. Bude se také malovat a natírat. První letní měsíc pak proběhne i repase stávajícího schodiště. Zároveň budou práce probíhat i venku, dojde na vytvoření zpevněné plochy z dlažby i úpravu zeleně,“ doplňuje starosta Frýdlantu Dan Ramzer s tím, že v srpnu už bude do objektu dodán nábytek a zařízení pro jednotlivé poskytovatele sociálních služeb. Vše se musí stihnout do konce srpna, následně proběhne kolaudace.

Rekonstrukcí objektu získá Frýdlant ideální zázemí pro celkem 6 poskytovatelů registrovaných sociálních služeb, zvýší se tím kvalita a rozsah sociálních služeb v regionu. Pět z poskytovatelů je až dosud umístěno v jiných objektech města, jeden bude nový. Působit zde bude například Člověk v tísni, Fokus, Most k naději, Centrum intervenčních a psychosociálních služeb nebo Diakonie ČCE – klub Cajk. Budou zde mít dokonalé zázemí pro osm druhů služeb, určených různým cílovým skupinám, tři služby přitom budou ve Frýdlantě poskytovány nově.

Rekonstrukce objektu č.p. 1407 probíhá v rámci projektu “Centrum 1407, Frýdlant – podpora rozvoje sociálních služeb”, registrační číslo projektu CZ.06.2.56/0.0/0.0/16_040/0002204.

Fotografie najdete zde.

Zdroj: Město Frýdlant

 

 

[pt_view id=”b74251faj2″]
[pt_view id=”673d3cctsq”]
[pt_view id=”b6ea8f194d”]
[pt_view id=”b90a221j8l”]
[pt_view id=”f3784a8dor”]
[pt_view id=”76600d0f1w”]

Pin It on Pinterest