LIBERECKO – Uherák, uzená stehna, brambůrky. To je jen malý výčet toho, co odcizil v prodejně potravin 37 letý muž z Frýdlantska. 

V pondělí 2. června v 13:30 hodin vstoupil do prodejny 37 letý muž s myšlenkou, že nehodlá za odebrané zboží vůbec zaplatit. Nijak jej absence hotovosti neodradila od toho, aby si zboží vložil do igelitky a jakoby se nic nedělo, prošel skrz pokladny.
Jelikož se recidivista dopouštěl drobných krádeží opakovaně, ostraha objektu již při jeho příchodu věděla, že má být na pozoru. Obezřetnost se pracovníkům prodejny vyplatila.
Na místo přivolaná policejní hlídka muže zadržela a převezla na služebnu obvodního oddělení ve Frýdlantu. Během neodkladných úkonů dali policisté muži dýchnout. Přístroj na zjišťování alkoholu v dechu vykázal hodnoty téměř 2,5 promile. Recidivista tak putoval do policejní cely. Během vyšetřování se policistům z obvodního oddělení ve Frýdlantu podařilo zjistit, že muž byl v prodejně již o několik minut dříve. Celková škoda, kterou během několika minut při svých dvou návštěvách napáchal, byla vyčíslena na téměř 5400 korun.

Policejní komisař zahájil mužovo trestní stíhání pro podezření ze spáchání přečinu krádež, za což mu v případě odsouzení hrozí trest odnětí svobody na šest měsíců až tři léta.

V dalším případě, který se stal již ve druhé polovině měsíce června, “exceloval” 37 letý recidivista v jiném z obchodních domů ve Frýdlantu. Předmět mužova zájmu byl totožný. Lovecký salám, krkovice a několik řízků. Masný sortiment, se kterým se pokusil projít pokladnami nezpozorován, skončil v útrobách jeho kapes. Marná snaha – ostraha byla připravena i zde a recidivistovo jednání bedlivě pozorovala. „Nákup“ v hodnotě téměř 500 korun tak skončil zpět na prodejním pultu. Pro 37 letého muže si přijela policejní hlídka.

I v tomto případě sdělili policisté muži obvinění ze spáchání přečinu krádež, kdy mu za uvedené jednání, jako recidivistovi, hrozí stejný trest, tedy pobyt za mřížemi na šest měsíců až tři léta.

9. června 2018
por. Bc. Vojtěch Robovský
KŘP Libereckého kraje, tiskový mluvčí

Zdroj: Policie ČR , foto ilustrační Královský uherák

[pt_view id=”b74251faj2″]
[pt_view id=”673d3cctsq”]
[pt_view id=”b6ea8f194d”]
[pt_view id=”b90a221j8l”]
[pt_view id=”f3784a8dor”]
[pt_view id=”76600d0f1w”]

Pin It on Pinterest