LIBERECKO – V době z 1. na 2. července 2018 vnikl neznámý pachatel do čtyř zahrad v Novém Městě pod Smrkem, na jedné ze zahrad vnikl i do garáže. 

Policisté z obvodního oddělení v Novém Městě pod Smrkem se v těchto dnech zabývají případem vloupání do několika zahrad a zahradní garáže, ke kterému došlo v noci z neděle 1. července na pondělí 2. července v ulici Nádražní, nedaleko vlakového nádraží v Novém Městě pod Smrkem. Neznámý pachatel vnikl v zahradní kolonii do celkem čtyř oplocených zahrad, kde bral zpravidla zahradní osvětlení.

V prvním případě vnikl na oplocený pozemek, kde dále poškodil visací zámek u zahradní garáže a vydal se dovnitř. Z garáže následně odcizil malou čtyřkolku modré barvy. Ze zahrady vzal dále 14 kusů zahradních lampiček ve třech barevných provedeních – stříbrné, červené a žluté. U další zahrady poškodil pletivový plot a na parcele se vloupal do dřevěné kůlny se zahradním nářadím. Z té si odnesl ruční nářadí a následně ze zahrady 2 kusy zahradního osvětlení. I na další zahradě ho zaujaly dvě solární lampičky. A nebylo tomu jinak i na poslední parcele, kde odcizil 16 kusů solárních lamp.

Celkově tak majitelům navštívených zahrad způsobil škodu za bezmála 13 tisíc korun. Policisté již v dané věci zahájili šetření k přečinu krádeže a po pachateli nyní pátrají. V případě, že se jim podaří objasnit, kdo za krádežemi stojí, hrozí pachateli až dvouletý pobyt za mřížemi.

V tuto chvíli se obracíme s žádostí o spolupráci na veřejnost. Pokud si někdo z občanů v inkriminovanou dobu tj. v čase od 20,00 hodin dne 1. července do 07,00 hodin dne 2. července všiml v zahradní kolonii pohybu podezřelých osob nebo vozidel, ať prosím kontaktuje policisty prostřednictvím bezplatné tísňové linky 158. Všímavost občanů může policistům velmi přispět k objasnění případu.

Zdroj: Policie ČR

[pt_view id=”b74251faj2″]
[pt_view id=”673d3cctsq”]
[pt_view id=”b6ea8f194d”]
[pt_view id=”b90a221j8l”]
[pt_view id=”f3784a8dor”]
[pt_view id=”76600d0f1w”]

Pin It on Pinterest