LIBERECKO – Během čtvrteční noci došlo v obci Černousy na Frýdlantsku k požáru 14 balíků sena. Předběžná škoda je 10 tisíc korun. 

Ve čtvrtek 12. července 2018 oznámil na tísňovou linku kolem páté hodiny ranní řidič linkového autobusu, který projížděl obcí Černousy, že na vlakovém nádraží jsou v manipulačním prostoru složené balíky sena, přičemž čtyři z nich hoří. Operační důstojník neprodleně na místo vyslal policejní hlídku z obvodního oddělení Frýdlant. Na místě zasahovali profesionální hasiči z Liberce včetně jejich vyšetřovatele. Seno bylo uskladněno na volně přístupném pozemku u vlakového nádraží. Shořelo zde na 14 balíků sena, kdy vznikla majiteli předběžná škoda ve výši 10 tisíc korun.

Případem se zabývají frýdlantští policisté, kteří již v dané věci zahájili šetření k přečinu “poškození cizí věci” a nyní budou zjišťovat, co bylo příčinou vzniku požáru. Na místě byl přítomen i kriminalistický technik a policejní psovod se služebním psem speciálně vycvičeným na vyhledávání akcelereantů hoření. V případě, že by se podařilo zjistit, kdo má požár na svědomí, hrozí mu v případě prokázání úmyslného založení až jednoletý trest odnětí svobody.
14. 7. 2018
por. Bc. Vladimíra Šrýtrová
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí

Zdroj: Policie ČR

[pt_view id=”b74251faj2″]
[pt_view id=”673d3cctsq”]
[pt_view id=”b6ea8f194d”]
[pt_view id=”b90a221j8l”]
[pt_view id=”f3784a8dor”]
[pt_view id=”76600d0f1w”]

Pin It on Pinterest