JINDŘICHOVICE POD SMRKEM/LEŠNA  – Tanec, květiny, zdraví, krása, turistika, poznávání nových míst, to jsou trumfy, na které vsadili organizátoři z města Lešna při sestavování programu Akademia Seniora 2018. Ke spoluúčasti vyzvali také aktivní ženy nad padesát let z Jindřichovic pod Smrkem.

„Už před čtyřmi lety jsme se zapojili do něčeho obdobného.  A jsem moc rád, že máme novou příležitost,“ vítá vzájemnou spolupráci starosta Jindřichovic pod Smrkem Pavel Novotný.

Polští partneři připravili až do poloviny listopadu bohatý program. Po úvodním odpoledni s tancem se ženy v následujících dnech učily pod vedením profesionální floristky vazbu květin ve stylu ikebany, vyslechly přednášku dietetičky o zdravém životním stylu včetně pyramidy správného stravování. Čeká je dynamická vycházková chůze se speciálními sportovními holemi nordic walking, výlet do Liberce, na zámek Czocha, do Frýdlantu, návštěva kosmetičky…

„Každé setkání je perfektně zorganizované, srdečné, moc se mi líbí,“ pochvaluje si volnočasovou aktivitu Jitka Červenková a je potěšena, že poznává nové lidi, nová místa v polském pohraničí.  Vřelost, pečlivost, nápaditost projektu hodnotí vysoce kladně také Květa Stančová: „Člověk se pokaždé cítí vítaný, a to je milé.“ Nejvíc ji oslnily polské ženy vyššího věku, do kterých při tanci doslova vjela nová životní energie, a omládly o dvacet let.

A o to v Akademii Seniora jde především. Motivovat k aktivnímu plnohodnotnému životu, v němž letopočet narození není rozhodující.

Projekt je spolufinancován z prostředků Evropské unie v rámci Evropského fondu pro regionální rozvoj a z prostředků státního rozpočtu prostřednictvím Euroregionu Nisa.

 

Text a foto: Radka Slížová

[pt_view id=”b74251faj2″]
[pt_view id=”673d3cctsq”]
[pt_view id=”b6ea8f194d”]
[pt_view id=”b90a221j8l”]
[pt_view id=”f3784a8dor”]
[pt_view id=”76600d0f1w”]

Pin It on Pinterest