LIBERECKO – Nad bezpečnostní a plynulostí silničního provozu dohlíželi v rámci dopravně bezpečnostní akce i frýdlantští policisté. Zaměřili se na riziková místa ve městě. 

Jak jsme již informovali, o víkendu v době od 10. do 12. srpna 2018 probíhala na území Libereckého kraje celorepubliková dopravně bezpečnostní akce TISPOL. Akce byla zaměřena na dodržování pravidel silničního provozu, zejména na dodržování nejvyšší dovolené rychlosti vozidel v obci i mimo obec.

Do akce se zapojilo více jak čtyři desítky policistů z dopravní i pořádkové služby krajského ředitelství, mimo jiné i policisté z obvodního oddělení ve Frýdlantu.

Během akce policisté v kraji zkontrolovali celkem 509 vozidel, z toho 173 řidičů spáchalo přestupek v dopravě. Policisté uložili ve 167 případech za přestupky na místě blokové pokuty v celkové výši 74.500,- korun a 6 přestupků oznámili příslušnému správnímu orgánu.

Frýdlantští policisté se zaměřili na riziková místa ve městě, zejména na ulici Komenského, kde již v minulosti museli policisté řešit několik dopravních nehod. Poslední nehoda se zde odehrála v úterý 7. srpna 2018 krátce před půl osmou hodinou večer a bohužel byla s účastí nezletilé chodkyně. Řidič osobního motorového vozidla Škoda Superb jel ve směru od centra města na Dětřichov. Na přímém úseku vozovky, u restaurae Beseda došlo ke střetu vozidla s nezletilou chodkyní, která přecházela po vyznačeném přechodu pro chodce z pravé strany chodníku směrem k restauraci Beseda. Při střetu utrpěla chodkyně blíže nezjištěné zranění, se kterým byla z místa dopravní nehody transportována vrtulníkem Letecké záchranné služby do Fakultní nemocnice v Praze. Policisté podrobili řidiče orientační dechové zkoušce na alkohol, která byla negativní. Na vozidle vznikla předběžná škoda 50 tisíc korun.

Příčinou a okolnostmi nehody se nyní zabývají liberečtí dopravní policisté.

Frýdlantští policisté se budou ve spolupráci s dopravní policií tomuto rizikovému místu i nadále věnovat a ve spolupráci se zástupci města Frýdlant činit opatření, která by vedla ke zlepšení situace v daném místě.

21. 8. 2018
por. Bc. Vladimíra Šrýtrová
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí

 

Zdroj: Policie ČR

[pt_view id=”b74251faj2″]
[pt_view id=”673d3cctsq”]
[pt_view id=”b6ea8f194d”]
[pt_view id=”b90a221j8l”]
[pt_view id=”f3784a8dor”]
[pt_view id=”76600d0f1w”]

Pin It on Pinterest