Téměř u konce je v současné době rekonstrukce objektu bývalé galanterie v ulici Míru naproti městského muzeu Špitálek. Objekt, který prochází už několik měsíců obnovou, dostal název podle svého popisného čísla Centrum 1407. Už na podzim se stane centrem sociálních služeb v regionu.

Objekt, poničený v roce 2010 povodní, prošel kompletní rekonstrukcí. „V současné době už máme všechny velké opravy a úpravy hotové, pracuje se tak na menších věcech. Dokončují se malby a nátěry v interiérech, instalují se dveře, výlohy, světla, zásuvky, pokládají se podlahové krytiny, dolaďuje se vzduchotechnika. Až budou tyto práce skončené, dojde na stěhování nábytku a instalování počítačového vybavení,“ říká vedoucí investičního odboru Bc. Zdena Ubiasová.

Pracuje se ale nejen v interiéru, ale také v okolí budovy. Dělníci pokládají dlažbu, dojde i na terénní úpravy a osazení zeleně či poslední úpravy okolí bezbariérového výtahu.

Kompletně hotová bude rekonstrukce Centra 1407 do konce září. „Na přelomu října a listopadu proběhne jeho kolaudace a v průběhu listopadu se začnou do Centra 1407 stěhovat první provozovatelé sociálních služeb. Počítáme tedy, že první klienti budou moci jejich služeb využít už v listopadu,“ doplňuje starosta Frýdlantu Ing. Dan Ramzer.

Rekonstrukcí objektu získá Frýdlant ideální zázemí pro celkem 6 poskytovatelů registrovaných sociálních služeb, zvýší se tím kvalita a rozsah sociálních služeb v regionu. Pět z poskytovatelů je až dosud umístěno v jiných objektech města, jeden bude nový. Působit zde bude například Člověk v tísni, Fokus, Most k naději, Centrum intervenčních a psychosociálních služeb nebo Diakonie ČCE – klub Cajk. Budou zde mít dokonalé zázemí pro osm druhů služeb, určených různým cílovým skupinám, tři služby přitom budou ve Frýdlantě poskytovány nově.

Rekonstrukce objektu č.p. 1407 probíhá v rámci projektu “Centrum 1407, Frýdlant – podpora rozvoje sociálních služeb”, registrační číslo projektu CZ.06.2.56/0.0/0.0/16_040/0002204.

Více fotografií najdete zde.

Zdroj: Město Frýdlant

 

[pt_view id=”b74251faj2″]
[pt_view id=”673d3cctsq”]
[pt_view id=”b6ea8f194d”]
[pt_view id=”b90a221j8l”]
[pt_view id=”f3784a8dor”]
[pt_view id=”76600d0f1w”]

Pin It on Pinterest