Náměstí T. G. Masaryka ve Frýdlantu zaplní v sobotu 25. srpna 2018 automobily Škoda 110 R Coupé. Právě frýdlantské náměstí si totiž vybral ke srazu těchto vozů pořadatel akce, Škoda 110 R Coupé Club. Osobní automobily, odvozené od sedanu Škoda 110 a vyráběné v letech 1970 až 1980 československou automobilkou AZNP v závodě Kvasiny, dorazí před frýdlantskou radnici kolem půl dvanácté dopoledne. Veřejnost si je bude moci prohlédnout zhruba do čtyř hodin odpoledne. 

Frýdlant bude letos hostit už osmý ročník srazu příznivců těchto automobilů. “Přihlášeno je 150 vozů, které do Frýdlantu přijedou zhruba půl hodiny před polednem z Liberce. Na náměstí je naši organizátoři rozmístí tak, aby mohla později vzniknout společná fotografie všech účastníků. Kolem jedné hodiny, nebo krátce po ní, pak bude místostarostou Frýdlantu Jiřím Stodůlkou odstartován orientačně – poznávací závod po okolí. Obyvatelé okolních měst a obcí se ale nemusejí bát žádných šílených závodníků, projíždějících zběsile okresními silnicemi. Jezdí se podle pravidel silničního provozu a spíš než čas nebo body sbírají účastníci krásné zážitky z cesty,” uklidňuje předseda Škoda 110 R Coupé Clubu Martin Šulc.

Závodníci budou na trasu vyjíždět průběžně a zase se z ní průběžně vracet, až do čtvrté hodiny odpolední tak budou na náměstí vždy nějaké vozy k vidění.

Součástí srazu milovníků vozů Škoda 110 R Coupé bude i výstava modelů těchto aut, na kterou se mohou zájemci zajít po poledni podívat do prostor výstavní síně frýdlantské radnice, do které se vchází z nádvoří.

Ve čtyři hodiny pak dojde na vyhlášení vítězů závodu, kterého se ujme starosta města Dan Ramzer. “Podobná setkání automobilových nadšenců mám rád a moc se na něj těším. Věřím, že  na vozy se přijdou v sobotu kolem poledne a odpoledne podívat i další nadšenci motorismu z Frýdlantu a okolí,” uzavírá starosta Frýdlantu.

Více si o Škoda 110 R Coupé můžete přečíst zde.

Zdroj: Město Frýdlant

[pt_view id=”b74251faj2″]
[pt_view id=”673d3cctsq”]
[pt_view id=”b6ea8f194d”]
[pt_view id=”b90a221j8l”]
[pt_view id=”f3784a8dor”]
[pt_view id=”76600d0f1w”]

Pin It on Pinterest