Náměstí T. G. Masaryka ve Frýdlantu zaplnily v sobotu 25. srpna 2018 automobily Škoda 110 R Coupé. Právě frýdlantské náměstí si totiž vybral ke srazu těchto vozů pořadatel akce, Škoda 110 R Coupé Club. Osobní automobily, odvozené od sedanu Škoda 110 a vyráběné v letech 1970 až 1980 československou automobilkou AZNP v závodě Kvasiny, dorazily před frýdlantskou radnici kolem půl dvanácté dopoledne. Veřejnost si je mohla prohlédnout zhruba do čtyř hodin odpoledne. 

Frýdlant letos hostil už osmý ročník srazu příznivců těchto automobilů. “Přihlášeno bylo 150 vozů, které do Frýdlantu přijely zhruba půl hodiny před polednem z Liberce. Na náměstí je naši organizátoři rozmístili tak, aby mohla vzniknout společná fotografie všech účastníků. Kolem jedné hodiny pak místostarostou Frýdlantu Jiří Stodůlka odstartoval orientačně – poznávací závod po okolí,” uvedl předseda Škoda 110 R Coupé Clubu Martin Šulc. 

Závodníci na trasu vyjížděli průběžně a zase se z ní průběžně vraceli, až do čtvrté hodiny odpolední tak byly na náměstí vždy nějaké vozy k vidění. 

Součástí srazu milovníků vozů Škoda 110 R Coupé byla i výstava modelů těchto aut, na kterou se mohli zájemci zajít podívat do prostor výstavní síně frýdlantské radnice. 

Ve čtyři hodiny pak došlo na vyhlášení vítězů závodu, kterého se ujal opět místostarosta města Jiří Stodůlka. “Podobná setkání automobilových nadšenců mám rád. Pokud navíc zavítají do Frýdlantu a připraví veřejnosti takovou podívanou jako v sobotu, tím lépe. Byla radost se na srovnané vozy před radnicí dívat,” uzavírá místostarosta Frýdlantu. 

Více si o Škoda 110 R Coupé můžete přečíst zde

Setkání na náměstí pak přibližují i fotografie v rozsáhle fotogalerii zde.

Foto: Jan Mráz

Zdroj: Město Frýdlant

 

[pt_view id=”b74251faj2″]
[pt_view id=”673d3cctsq”]
[pt_view id=”b6ea8f194d”]
[pt_view id=”b90a221j8l”]
[pt_view id=”f3784a8dor”]
[pt_view id=”76600d0f1w”]

Pin It on Pinterest