LIBERECKO – Muži za řízení pod vlivem alkoholu hrozí až tři léta ve vězení. 

V pátek 24. srpna, před 19 hodinou, došlo k dopravní nehodě na silnici z Raspenavy ve směru na Frýdlant. Na mokré vozovce zde 31letý řidič nezvládl průjezd levotočivou zatáčkou a havaroval. Nepřizpůsobil rychlost jízdy svým schopnostem a dopravně technickému stavu komunikace, přičemž poté, co dostal smyk, narazil do sloupu veřejného osvětlení a plotu u rodinného domu.

Jakmile na místo dorazili přivolaní policisté, provedli u muže z Novoměstska orientační dechovou zkoušku. Přístroj vykázal hodnoty téměř 1,7 promile alkoholu v dechu. Zkouška, zda nebyl řidič ovlivněn také drogami byla negativní. Při dalších úkonech pak policisté přišli také na to, že 31letý řidič má platnou blokaci řidičského oprávnění a tudíž není oprávněn motorová vozidla řídit. Blokaci má vyslovenu proto, že počátkem letošního roku nezvládl řízení automobilu také a stejně jako v tomto případě, havaroval do plotu.
Muži zákona řidiči zadrželi osvědčení o registraci vozidla a v jejich společnosti putoval na služebnu obvodního oddělení.

Ve zkráceném přípravném trestním řízení mu policisté sdělili podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky a z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí, za což mu v případě odsouzení může hrozit trest odnětí svobody na šest měsíců až tři léta.

Při dopravní nehodě nebyl nikdo zraněn a předpokládaná výše škody dosáhla 75tisíc korun.

30. srpna 2018
por. Bc. Vojtěch Robovský
KŘP Libereckého kraje, tiskový mluvčí

Zdroj: Policie ČR

[pt_view id=”b74251faj2″]
[pt_view id=”673d3cctsq”]
[pt_view id=”b6ea8f194d”]
[pt_view id=”b90a221j8l”]
[pt_view id=”f3784a8dor”]
[pt_view id=”76600d0f1w”]

Pin It on Pinterest