Neopakovatelné setkání tří výjimečných osobností se v pátek 7. září v podvečer uskutečnilo v hejnickém klášteře. Je to již 17 let co se RNDr. Miloslav Nevrlý, Siegfried Weiss a Otokar Simm v tehdy nově otevřeném Mezinárodním centru duchovní obnovy setkali naposledy. U příležitosti životních jubileí Miloslava Nevrlého a Siegfrieda Weisse vznikla myšlenka složit třem králům paměti Jizerských hor poctu v místě, které všichni nosí hluboko v srdci a nesčetněkrát mu věnovali své slovní a fotografické vzpomínky.

Pod záštitou hejtmana Libereckého kraje Martina Půty a radní pro kulturu Květy Vinklátové uspořádal vzdělávací, konferenční a poutní dům Klášter Hejnice program k poctě třech oslavenců. V chrámu Navštívení Panny Marie zahájil  setkání hrou  na varhany  dirigent, sbormistr pěveckého sboru ČVUT a varhaník České filharmonie Jan Steyer. Po koncertu pokračoval program v aule kláštera. Blažena Hušková zde v obraze i ve slovech představila jen část bibliografie Tří, aby jí svými vyznáními doplnili Marie Matušková, Marek Řeháček, Marek Sekyra, Pavel Vonička, Pavel D. Vinklát, Martin Fryč a Tomáš Korytář. Výjimečný večer dozněl v refektáři kláštera.

Poctu Třem shrnul ředitel hejnického kláštera Jan Heinzl: „Jste kořeny našeho vztahu k Jizerkám, na nich jsme vyrostli my a budou růst i generace další.“ Miloslavu Nevrlému, Siegfriedu Weissovi a Otokaru Simmovi patří mnoho upřímných díků a přání pevného zdraví i hodně radosti při putování Jizerskými horami.

Pro Klášter Hejnice nafotil Petr Bíma, www.petr-bima.cz

[pt_view id=”b74251faj2″]
[pt_view id=”673d3cctsq”]
[pt_view id=”b6ea8f194d”]
[pt_view id=”b90a221j8l”]
[pt_view id=”f3784a8dor”]
[pt_view id=”76600d0f1w”]

Pin It on Pinterest