LIBERECKO – Na sociální síti se však v souvislosti s případy objevila kritika práce Policie ČR.

V uplynulém týdnu se na sociální síti Facebook objevil příspěvek, kde je ze strany majitele statku v Dolní Oldříši na Frýdlantsku krizitována práce Policie ČR v souvislosti s případy, které se zde v posledních dvou měsících odehrály. Tento příspěvek má již mnoho sdílení. Majitel uvádí, že Policie ČR nemá zájem jejich problémy řešit.

Policisté z obvodního oddělení ve Frýdlantu se však od počátku všemi případy, které jim byly oznámeny, zabývají. První případ jim byl oznámen 8. srpna 2018, kdy se jednalo o požár přibližně 500 balíků slámy v blízkosti zemědělského objektu. Případ od počátku šetříme jako přečin “poškození cizí věci”.

Další případ oznámila zaměstnankyně statku 29. srpna 2018, a to úhyn tří kusů ovcí a jednoho jehněte na pastvině v Dolní Oldříši. Zaměstnankyně byla ze strany frýdlantských policistů poučena, aby na místo přivolali veterináře, který určí přičinu jejich úhynu. V případě prokázání násilné smrti, aby tuto událost dále na Policii ČR oznámili a následně bychom se případem dále zabývali. Na policejní služebnu se však dále nikdo nedostavil.

Poslední škodu v podobě odcizeného čerpadla na vodu oznámil majitel na Policii ČR dne 5. září 2018. Jednalo se o volně přístupné čerpadlo v hodnotě 20 tisíc korun. Tento případ frýdlantští policisté šetří jako přečin krádeže. Ani v tomto případě však oznamovatel neposkytl okamžitě po oznámení události součinnost k jeho výslechu a poskytnutí potřebných informací k prověřování případu.

Na sociální síti se objevila i informace o přestříhaných drátech u ohrad. Tato událost však policistům nahlášena nebyla.

20. 9. 2018
por. Bc. Vladimíra Šrýtrová
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí

Zdroj: Policie ČR

[pt_view id=”b74251faj2″]
[pt_view id=”673d3cctsq”]
[pt_view id=”b6ea8f194d”]
[pt_view id=”b90a221j8l”]
[pt_view id=”f3784a8dor”]
[pt_view id=”76600d0f1w”]

Pin It on Pinterest