LIBERECKO – Těžké zranění si vyžádala dopravní nehoda nezletilé cyklistky a osobního vozidla, která se stala ve čtvrtek 4. října 2018 v podvečer v Dolní Řasnici. 

Ve čtvrtek 4. října 2018 krátce po půl šesté večer vyjížděli dopravní policisté k nehodě, která se stala na silnici III. třídy v Dolní Řasnici. Došlo zde ke střetu osobního vozidla a dívky na jízdním kole. Malá cyklistka jela na jízdním kole po vedlejší komunikaci. Podle prvotních informací dívka po příjezdu ke křižovatce pravděpodobně včas nezastavila a vjela až do prostoru křižovatky, kam však již v tu dobu z levé strany přijíždělo osobní motorové vozidla Škoda Fabia. Řidič osobního vozidla již nedokázal střetu s cyklistkou nijak zabránit. V důsledku nárazu byla dívka zprvu vymrštěna na kapotu vozidla a poté spadla na pravou krajnici vozovky.

Při nehodě utrpěla těžké zranění, se kterým byla vrtulníkem Letecké záchranné služby transportována do nemocnice v Praze. Policisté provedli u řidiče orientační dechovou zkoušku na alkohol, jejíž výsledek byl negativní. Na vozidle vznikla předběžná hmotná škoda ve výši 28 tisíc korun. Dopravní policisté zajistili jízdní kolo ke zkoumání, aby byla jako příčina nehody vyloučena technická závada.

Nehodou se dále zabývají liberečtí dopravní policisté, kteří budou zároveň i zjišťovat míru zavinění ze strany jednotlivých účastníků.
5. 10. 2018
por. Bc. Vladimíra Šrýtrová
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí

Zdroj: Policie ČR

[pt_view id=”b74251faj2″]
[pt_view id=”673d3cctsq”]
[pt_view id=”b6ea8f194d”]
[pt_view id=”b90a221j8l”]
[pt_view id=”f3784a8dor”]
[pt_view id=”76600d0f1w”]

Pin It on Pinterest