Návštěvu z partnerského města Frýdlantu nad Ostravicí přivítalo ve čtvrtek 11. a v pátek 12. října 2018 město Frýdlant. Starostku tohoto podhorského města, které je vstupní bránou do Moravskoslezských Beskyd, doprovodili tamní místostarosta, vedoucí odborů a úřednice. Po Frýdlantu i Frýdlantsku je provedl starosta Frýdlantu Ing. Dan Ramzer a tajemnice Městského úřadu Frýdlant Ing. Veronika Bubeníčková. Během dvou dnů si předávali zkušenosti z řízení města a úřadu a představovali příklady dobré praxe. 

Během prvního dne návštěvy si delegace z Frýdlantu nad Ostravicí prohlédla Frýdlant. “Navštívili jsme hrad a zámek Frýdlant a prohlédli jsme si nově nalezený poklad, který je tam vystavován, pak jsme se prošli po nově zbudované Lesní naučné stezce a také křížové cestě na Křížovém vrchu a prozkoumali jsme Zámecký pivovar Frýdlant. Poté jsme se přemístili do areálu Zámeckého dvora v Černousích, kde návštěva přespala,” říká tajemnice Městského úřadu Frýdlant Veronika Bubeníčková. 

Druhý den pak zahájila v Černousích projížďka na tamních koních a poté se všichni přesunuli na Hejnicko. “Společně jsme se prošli po Lázních Libverda, prohlédli jsme si zázemí Bikecentra Libverda a navštívili baziliku Navštívení Panny Marie v Hejnicích. Obědem v Mezinárodním centru duchovní obnovy pak setkání končilo,” doplnila k programu Veronika Bubeníčková. 

Tradice setkávání vedení a úředníků Frýdlantu a Frýdlantu nad Ostravicí byla založena už v 90. letech minulého století, kdy starosta Wilfired Block z Friedlantu z německé spolkové země Mecklenburg – Vorpommern našel všechny současné i minulé Frýdlanty v celé Evropě a započal tradici jejich setkávání. “Od té byl už jen krůček k užší spolupráci s druhým českým Frýdlantem, Frýdlantem nad Ostravicí. Sešli jsme se takto už několikrát a pokaždé si z tohoto setkávání přinášíme zajímavé podněty. Bylo potěšující vidět, že tentokrát jsme byli tou inspirací my a zástupci Frýdlantu nad Ostravicí si od nás odvezli řadu nápadů, mimo jiné například z oblasti investičních akcí, komunikace s veřejností nebo z práce se seniory,” uzavírá starosta Frýdlantu Dan Ramzer.

Více fotografií najdete zde.

Zdroj: Město Frýdlant

[pt_view id=”b74251faj2″]
[pt_view id=”673d3cctsq”]
[pt_view id=”b6ea8f194d”]
[pt_view id=”b90a221j8l”]
[pt_view id=”f3784a8dor”]
[pt_view id=”76600d0f1w”]

Pin It on Pinterest