LIBERECKO – Ukradl kabelku, kterou její majitelka měla hned vedle sebe. Hrozí mu až dva roky. 

Krásného letního dne, 24. července, si užívala babička se svou vnučkou příjemné posezení na lavičkách v centru města Frýdlantu. Malebné srdce historického města vybízí nejen turisty, ale i „domorodce“ k příjemnému relaxu a rozjímání. Ať již nad architekturou městské radnice a okolních domů, tak třeba i jen nad šálkem dobré kávy. Obě dámy se zcela jistě dobře bavily radostmi společné konverzace, když jim však krátce před 15 hodinou zkazil radost „výrostek“ z jedné z okolních obcí.

Mladý muž posilněn alkoholem totiž právě vyrazil z pohostinství vstříc dobrodružstvím. Jakmile se krokem nejistým ocitl na náměstí, spatřil na židli u jednoho z barů kabelku jedné z žen. Ačkoli kabelka byla hned vedle její majitelky, mladíka to nijak nelimitovalo. Rozběhl se, kabelku sebral a než se obě ženy z bleskového mladíkova jednání vzpamatovaly, ten již prchal k vlakovému nádraží. Křik žen upoutal pozornost několika lidí, kteří neváhali a okamžitě se za desperátem rozběhli. Povedlo se jim doběhnout 21letého nenechavce kousek za řekou. Kabelku i s jejím obsahem pronásledovatelům okamžitě vydal. Větší část hotovosti ale stačil z kabelky vyjmout a ponechat si ji. Chvályhodně jednající lidé pak předali kabelku poškozené ženě, která případ okamžitě oznámila.

Policistům z obvodního oddělení se podle popisu podařilo mladého nenechavce ztotožnit a ten zanedlouho poté stanul na služebně, kde byl konfrontován se zajištěnými důkazními prostředky. Nezapíral a pod tíhou argumentů se k činu přiznal.

Policejní komisař pak zahájil trestní stíhání obviněného mladého muže z přečinu krádež a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku, za což mu v případě odsouzení může hrozit trest odnětí svobody až na dvě léta.

Krádeží mladík způsobil škodu ve výši čtyř set korun.

17. října 2018
por. Bc. Vojtěch Robovský
KŘP Libereckého kraje, tiskový mluvčí

Zdroj: Policie ČR

[pt_view id=”b74251faj2″]
[pt_view id=”673d3cctsq”]
[pt_view id=”b6ea8f194d”]
[pt_view id=”b90a221j8l”]
[pt_view id=”f3784a8dor”]
[pt_view id=”76600d0f1w”]

Pin It on Pinterest