LIBERECKO – Dvě vozidla se v sobotu střetla nedaleko Pertoltic u Frýdlantu. 

Pravděpodobně nepřizpůsobení rychlosti jízdy, stavu a povaze vozovky mělo za následek dopravní nehodu na silnici I/13, nedaleko Pertoltic.

Krátce před 13. hodinou vyjížděli dopravní policisté k nehodě dvou vozidel. Řidič osobního automobilu jedoucí ve směru na Habartice, pravděpodobně vlivem nepřizpůsobení rychlosti jízdy stavu a povaze vozovky, na mokré silnici dostal v ostré pravotočivé zatáčce smyk a přejel do protisměru. Zde se střetl s osobním automobilem jedoucím ve směru na Frýdlant. Kolize měla za následek odmrštění vozidla pravděpodobného viníka do vzrostlého stromu.

Na místě zasahoval vrtulník Zdravotnické záchranné služby, který lehce zraněného muže transportoval do nemocničního zařízení v Liberci.

V daném úseku řídili policisté provoz po dobu nezbytně nutnou pro zadokumentování dopravní nehody. V současné době je místo již zcela průjezdné.

Okolnosti a příčinu vzniku dopravní nehody vyšetřující policisté Dopravního inspektorátu v Liberci. Alkohol u jednoho z řidičů policisté vyloučili dechovou zkouškou, u druhého z řidičů nebyla dechová zkouška na místě provedena z důvodu zdravotní indispozice. Následovat tak bude laboratorní vyšetření.

3. listopadu 2018
por. Bc. Vojtěch Robovský
KŘP Libereckého kraje, tiskový mluvčí

Zdroj: Policie ČR

[pt_view id=”b74251faj2″]
[pt_view id=”673d3cctsq”]
[pt_view id=”b6ea8f194d”]
[pt_view id=”b90a221j8l”]
[pt_view id=”f3784a8dor”]
[pt_view id=”76600d0f1w”]

Pin It on Pinterest