V Kulturním domě obce Kunratice u Frýdlantu byl tuto sobotu 3. listopadu 2018 zakončen letošní ročník soutěže Kunratická Jamparáda veřejnou ochutnávkou džemů a marmelád. Návštěvníci akce, mezi nimiž byl i senátor Ing. Michael Canov, měli možnost ochutnat celkem 536 vzorků rozdělených do 35ti kategorií. Byla zde možnost ochutnat tradiční i netradiční džemy a marmelády z domácího i exotického ovoce, a dokonce i ze zeleniny. Do letošního ročníku se přihlásilo 162 soutěžících z celé České republiky i ze zahraničí, například z Polska, Slovenska a Rakouska, také ze španělského ostrova Lanzarote a z dalekých Filipín.

V současné době je Kunratická Jamparáda největší marmeládovou soutěží na území střední Evropy. Navazuje na tradici výroby ovocných šťáv a marmelád v obci Kunratice, která sahá až do 19. století.

Po veřejné ochutnávce starosta obce pan Milan Götz a Mudr. Jiří Poděbradský za organizátory Jamparády vyhlásili vítěze jednotlivých kategorií.

Soutěž se konala pod záštitou hejtmana Libereckého kraje Martina Půty a členky rady kraje, pověřené řízením rezortu kultury, památkové péče a cestovního ruchu Květy Vinklátové a za podpory mnoha sponzorů.

Pro pořadatele Kunratické JamParády nafotil Petr Bíma, www.reklama-frydlant.cz

[pt_view id=”b74251faj2″]
[pt_view id=”673d3cctsq”]
[pt_view id=”b6ea8f194d”]
[pt_view id=”b90a221j8l”]
[pt_view id=”f3784a8dor”]
[pt_view id=”76600d0f1w”]

Pin It on Pinterest