U konce je ve Frýdlantu rekonstrukce objektu bývalé galanterie v ulici Míru naproti městskému muzeu Špitálek. Objekt dostal název podle svého popisného čísla Centrum 1407. Od listopadu bude centrem sociálních služeb v regionu. Slavnostně otevřeno bude Centrum 1407 ve středu 7. listopadu 2018. Od 15.00 do 17.00 hodin bude mít v tento den dveře dokořán pro každého zájemce o prohlídku. Tak neváhejte a přijďte se podívat, jak se jeho rekonstrukce povedla a jaké služby bude veřejnosti nabízet. 

Objekt, poničený v roce 2010 povodní prošel kompletní rekonstrukcí. “Byla provedena oprava konstrukce krovu, nové jsou podlahy, budova je zateplená, omítnutá. Opravena musela být také část střešní krytiny, přistavěno bylo venkovní schodiště a také výtah,” říká vedoucí investičního oddělení Bc. Zdena Ubiasová. V interiéru pak přibyly příčky, které oddělily jednotlivé kanceláře a zasedací místnosti, vytvořeno bylo sociálních zázemí a celý objekt byl nově zařízen vším potřebným. Od koberců a podlahových krytin, přes nábytek až k počítačovému vybavení. „Práce pak probíhaly také v okolí budovy, kde byla položená nová dlažba, došlo na terénní úpravy a bezbariérový přístup k výtahu,“ dodává Zdena Ubiasová.

Kompletně hotová byla rekonstrukce Centra 1407 v polovině října. „V druhé polovině října proběhla kolaudace objektu a v současné době se do Centra 1407 začínají stěhovat první provozovatelé sociálních služeb. Slavnostně se Centrum 1407 otevře 7. listopadu v 13.00 hodin. O dvě hodiny později začne den otevřených dveří, který skončí v 17.00 hodin. Je to jedinečná příležitost pro každého, koho přestavba domu zajímá, si ho důkladně prohlédnout. A seznámit se se službami, které bude zdarma obyvatelům celého výběžku nabízet,“ říká starosta Frýdlantu Ing. Dan Ramzer.

Rekonstrukcí objektu získal Frýdlant ideální zázemí pro celkem 6 poskytovatelů registrovaných sociálních služeb, zvýší se tím kvalita a rozsah sociálních služeb v regionu. Pět z poskytovatelů bylo až dosud umístěno v jiných objektech města, jeden bude nový. Působit zde bude například Člověk v tísni, Fokus, Most k naději, Centrum intervenčních a psychosociálních služeb nebo Diakonie ČCE – klub Cajk. Budou zde mít dokonalé zázemí pro osm druhů služeb, určených různým cílovým skupinám, tři služby přitom budou ve Frýdlantě poskytovány nově.

„Na projekt byla poskytnuta finanční podpora z EU.“

Rekonstrukce objektu č.p. 1407 proběhla v rámci projektu “Centrum 1407, Frýdlant – podpora rozvoje sociálních služeb”, registrační číslo projektu CZ.06.2.56/0.0/0.0/16_040/0002204.

Více fotografií najdete zde.

Zdroj: Město Frýdlant

[pt_view id=”b74251faj2″]
[pt_view id=”673d3cctsq”]
[pt_view id=”b6ea8f194d”]
[pt_view id=”b90a221j8l”]
[pt_view id=”f3784a8dor”]
[pt_view id=”76600d0f1w”]

Pin It on Pinterest