LIBERECKO – Pracovník ostrahy kradl v objektu, který strážil.

Předpokladem pro výkon povolání ostrahy objektů by měla být především spolehlivost. Bohužel tomu tak nebylo v případě 42letého muže z Frýdlantska. Ten po nějakou dobu pracoval jako ostraha jedné z výrobních společností právě na Frýdlantsku. Zprvu spolehlivě a bez jakýchkoli problémů. V průběhu měsíce září se ale vše obrátilo o sto osmdesát stupňů.

V průběhu měsíce září, při vykonávání několika svých nočních služeb, opakovaně využil znalostí o zabezpečení objektu. Věděl pochopitelně, kde se nacházejí jaké místnosti, co v nich je a jak fungují přístupy do nich. Zmocnil se tedy klíčů, které měl jako ostraha střežit proti zneužití a vydal se do skladu materiálu. Několikrát jej navštívil a uzmul v podstatě cokoli, co mohl ve své domácnosti využít. Montážní klíče, úklidové prostředky, oděvy a další věci v hodnotě přesahující 13tisíc korun.

Opakované „výlety“ 42letého muže však pouze návštěvami skladu nekončily. Rozhodl se navštívit také kuchyňku nacházející se na úplně jiném podlaží firmy. Prostory prohledal a do přinesených tašek si vložil potraviny, cukrovinky a nápoje v hodnotě bezmála 2tisíce korun.

O několik dní později zaměstnanci zjistili, že zmizely další a další skladové věci. Rozhodli se již na nic nečekat a věc okamžitě oznámili policistům. Jaké to bylo nemilé překvapení, když se na záběrech průmyslových kamer objevil člověk, jehož úkolem bylo primárně krádežím předcházet, nikoli je působit. Netrvalo dlouho a 42letý muž byl s výsledky vyšetřování policistů konfrontován. Ke krádežím, při nichž odcizil zboží v hodnotě bezmála 16tisíc korun, se doznal.

Policisté muži sdělili ve zkráceném přípravném trestním řízení podezření ze spáchání přečinu krádež, za což mu v případě odsouzení může hrozit trest odnětí svobody až na dvě léta.

6. listopadu 2018
por. Bc. Vojtěch Robovský
KŘP Libereckého kraje, tiskový mluvčí

Zdroj: Policie ČR

[pt_view id=”b74251faj2″]
[pt_view id=”673d3cctsq”]
[pt_view id=”b6ea8f194d”]
[pt_view id=”b90a221j8l”]
[pt_view id=”f3784a8dor”]
[pt_view id=”76600d0f1w”]

Pin It on Pinterest