LIBERECKO – Moped se u nového „majitele“ dlouho neohřál.

14. října v odpoledních hodinách se pokusil ukrýt věc pocházející z trestné činnosti 27letý muž z Frýdlantska.

Po odcizeném mopedu v hodnotě přes 12tisíc korun, pátral jeho majitel již několik hodin. Bohužel marně. Vyrozuměl tedy o případu policisty z obvodního oddělení ve Frýdlantu, kteří se událostí začali okamžitě zabývat.

Již následujícího dne se policistům podařilo malý motocykl nalézt. Při provádění šetření k případu a přítomností na správném místě a ve správnou dobu, spatřili muži zákona v otevřené garáži jednoho z bytových domů na Frýdlantsku, odstavený moped odpovídající popisu.

Vyrozuměný majitel přispěchal na místo nálezu a potvrdil, že moped je skutečně tím, který mu byl předchozího dne odcizen. 27letý mladý muž, o němž policisté věděli, že garáž užívá, byl velmi záhy dotazován, jak se u něho odcizený stroj objevil. Motocykl prý zakoupil od svého známého a uschoval jej v garáži.

V průběhu vyšetřování se policistům podařilo vypátrat i osobu, která stroj 14. října odcizila. Jednalo se o mladíka, který byl na útěku z výchovného zařízení. Utečenec se s odcizeným mopedem několikrát projel po okolí a zřejmě v obavě o to, aby na sebe nadměrným užíváním stroje zbytečně neupozorňoval, ukryl jej na málo frekventovaném místě. O odstavení mopedu pak informoval právě 27letého muže, který pak v garáži moped skryl.

Pro nedostatek věku nebylo možné zahájit trestní stíhání nezletilého chlapce, a tak případ krádeže mopedu policisté odložili, zatímco 27letému muži sdělili policisté ve zkráceném přípravném trestním řízení podezření z přečinu podílnictví, za což mu v případě odsouzení může hrozit trest odnětí svobody až na čtyři léta.

Malý moped se tak během velmi krátké doby vrátil zpět spokojenému majiteli.

8. listopadu 2018
por. Bc. Vojtěch Robovský
KŘP Libereckého kraje, tiskový mluvčí

Zdroj: Policie ČR

[pt_view id=”b74251faj2″]
[pt_view id=”673d3cctsq”]
[pt_view id=”b6ea8f194d”]
[pt_view id=”b90a221j8l”]
[pt_view id=”f3784a8dor”]
[pt_view id=”76600d0f1w”]

Pin It on Pinterest