Konference nazvaná “Rozšíření dolu a elektrárny Turów – hodnocení dopadů na polské, české a německé obce” proběhne v úterý 13. listopadu 2018 v prostoru sálu restaurace Beseda ve Frýdlantu. Konference začíná v 11.00 hodin a plánována je zhruba do 15.00 hodin. Jejím organizátorem je polská Ekologická asociace EKO-UNIA (Stowarzyszenie Ekologiczne EKO-UNIA). Konference je zdarma a otevřená každému zájemci.

Program konference je následující:

• dr. Sylwester Kraśnicki, hydrogeolog (Polsko) – “Vliv dolu Turów na povrchové a podzemní vody v Polsku, České republice a Německu ”

  • Pavel Farský,  Hrádek nad Nisou (Česká republika) – “Ohrožení pro obce související s provozem a rozšiřováním povrchového dolu Turów “
  • Andreas Stahlberg, obec Schenkendöbern (Německo), odborník na otázky těžby – “Účast přeshraniční spolupráce v postupech posuzování vlivů na životní prostředí v lignitudůlní projekty – zkušenosti z Dolní Lužice ”

    • Jakub Gogolewski, rozvoj nadace ANO – otevřené doly NO (Polsko) -“Jaké problémy mohou souviset s financováním a pojištěním otevřeného Turówa
    dolu a elektrárny? ”

    • zástupci českých nevládních organizací
    Mikuláš Černík, Limity jsme my (“Jsme limity”) – “Proč má Turówu záležet na klimatické spravedlnosti? ”
    Šárka Soukupová, Místní skupina z Hrádku nad Nisou – “Aktivity místní skupiny z Hrádku nad Nisou “

Konferenční jazyk – polština, čeština, němčina, zajištěn bude simultánní překlad

Zdroj: Město Frýdlant

[pt_view id=”b74251faj2″]
[pt_view id=”673d3cctsq”]
[pt_view id=”b6ea8f194d”]
[pt_view id=”b90a221j8l”]
[pt_view id=”f3784a8dor”]
[pt_view id=”76600d0f1w”]

Pin It on Pinterest