LIBERECKO – Celkem 38 tisíc korun si odnesla 21letá žena z čerpací stanice v Raspenavě, která se zde ucházela o zaměstnání jako obsluha prodejny.

Policisté z obvodního oddělení Hejnice sdělili v uplynulých dnech ve zkráceném přípravném trestním řízení podezření 21leté ženě z Frýdlantska z přečinu “krádeže”. Mladá žena má na svědomí krádež na čerpací stanici v Raspenavě. Žena, která se ucházela o práci obsluhy na čerpací stanici, se zde zaučovala na prodejně. Využila znalosti prostředí a také chvilky, kdy se nacházela na prodejně zcela sama, a rozhodla se, že si finančně přilepší.

Zmocnila se klíče od trezoru, ze kterého si následně vzala část z předešlé tržby. V poměru k celé tržbě to byla malá částka, taková, aby si toho hned nikdo nevšimnul. A jak se říká, s jídlem roste chuť, i další den si počínala obdobně. Tentokrát však obnos peněz byl podstatně vyšší. Ale i přesto opět nevzala celou částku. Takto získané peníze následně použila pro svoji potřebu. Na to, že v pokladně chybí celkem 38 tisíc korun, se přišlo záhy.

Policisté z Hejnic, kteří se případem začali zabývat, také ve velmi krátké době díky výborné místní a osobní znalosti přišli na to, u koho peníze mohli skončit. Mladá žena, ve chvíli, kdy skončila na policejní služebně, viděla, že nemá cenu nijak zapírat. Policistům se ke krádežím peněz doznala, avšak peníze již u sebe neměla.

Nyní jí za krádež v případě pravomocného odsouzení hrozí až dvouletý trest odnětí svobody.

15. 11. 2018
por. Bc. Vladimíra Šrýtrová
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí

Zdroj: Policie ČR

[pt_view id=”b74251faj2″]
[pt_view id=”673d3cctsq”]
[pt_view id=”b6ea8f194d”]
[pt_view id=”b90a221j8l”]
[pt_view id=”f3784a8dor”]
[pt_view id=”76600d0f1w”]

Pin It on Pinterest