Částku přesahující 20 milionů korun se chystá v roce 2019 investovat do obnovy infrastruktury Frýdlantská vodárenská společnost, a.s. (dále jen FVS). Suma zahrnuje jak náklady na investiční akce, jejichž realizace se chystá v průběhu roku 2019, tak na projektovou přípravu akcí, které dojdou realizace až v příštích letech. Dále jsou do ní zahrnuty opravy některých vodárenských objektů.

Největší položkou v plánu prací a investic pro rok 2019 je částka zhruba 13 a půl milionu korun vyčleněná na přímou obnovu vodovodů a kanalizací v různých částech Frýdlantska. „Konkrétně se bude v roce 2019 pracovat na výměně vodovodu a kanalizace ve Frýdlantě v ulici Kaplického, na výměně poruchového vodovodu v ulici Spojovací ve Frýdlantě, na rekonstrukci vodovodu v ulicích Boženy Němcové a U Hřiště v Novém Městě pod Smrkem a výměny se dočká i poruchový úsek vodovodu v Pertolticích, kde bude použita bezvýkopová technologie,“ vypočítává ředitel FVS Ing. Petr Olyšar.

Obnova vodovodu a kanalizace v ulici Kaplického ve Frýdlantu bude probíhat ve spolupráci s Městem Frýdlant v rámci regenerace sídliště v této ulici. Přijít má FVS na 6 milionů a 700 tisíc korun. Co se týče další investiční akce ve Frýdlantu, tady se při výměně zhruba 220 metrů vodovodu v ulici Spojovací počítá i s novým povrchem silnice a celá akce přijde na zhruba 2 miliony a 600 tisíc korun. „Obnova vodovodu v Novém Městě pod Smrkem v ulicích Boženy Němcové a U Hřiště je pak vyčíslena na 2 miliony a 750 tisíc korun a předpokládané náklady na výměnu vodovodu v Pertolticích, který jsme jen v minulém roce museli opravovat pětkrát, jsou milion a půl,“ dodává Petr Olyšar.

Frýdlantská vodárenská společnost pak v příštím roce vydá také zhruba dva miliony korun na projektové přípravy investičních akcí pro další roky a zhruba 5 milionů na menší opravy úpraven vody a čistíren odpadních vod či vodojemů. S dalšími náklady je pak potřeba počítat i v souvislosti se zaváděním zkušebního provozu nově zrekonstruované úpravny vody v Bílém Potoce. Ty ale zatím nelze vyčíslit.

Zdroj: Frýdlantská vodárenská, a. s.

 

[pt_view id=”b74251faj2″]
[pt_view id=”673d3cctsq”]
[pt_view id=”b6ea8f194d”]
[pt_view id=”b90a221j8l”]
[pt_view id=”f3784a8dor”]
[pt_view id=”76600d0f1w”]

Pin It on Pinterest