Rada Libereckého kraje kromě závazku spolufinancování projektu schválila i předložení žádosti o podporu do výzvy Integrovaného plánu rozvoje území aglomerace Liberec – Jablonec nad Nisou. Celkové náklady na rekonstrukci silnice a výstavbu chodníků jsou 165,5 milionu korun. Zhruba 30 milionů korun zaplatí obec Oldřichov v Hájích za výstavbu chodníků. Stavba by měla být dokončena v roce 2020.

„Rekonstrukce úseku je po projektové stránce připravena. Díky příkladné spolupráci s obcí Oldřichov v Hájích může oprava probíhat současně s výstavbou chodníků podél komunikace. Výběr společného zhotovitele umožní lepší koordinaci celé akce. Jsem rád, že obec vynaložila na rekonstrukci nemalou částku ze svého rozpočtu. Je to výborný příklad toho, že představitelům obce na zdárném dokončení projektu záleží,“ uvedl hejtman Martin Půta.

V rámci rekonstrukce dojde k výměně konstrukce vozovky, k obnově odvodnění komunikace, vybudování nové dešťové kanalizace a k výměně šesti stávajících propustků. Součástí stavby bude i nové svislé a vodorovné dopravní značení. Celková délka rekonstruovaného úseku je 3.321 metrů.

„Žádost o podporu tohoto projektu bude předložena do Integrovaného regionálního operačního programu, konkrétně do výzvy Integrovaného plánu rozvoje území aglomerace Liberec – Jablonec nad Nisou. Tato výzva bude vyhlášena na začátku února letošního roku. Celkové výdaje projektu jsou vyčísleny na více než 135,5 milionu korun. Výše podpory by měla činit necelých 114,5 milionu,“ dodala Radka Loučková Kotasová, členka rady kraje pro rezort hospodářského a regionální rozvoje, evropských projektů a územního plánování.

Na přelomu ledna a února letošního roku bude vyhlášena veřejná zakázka na zhotovitele stavebních prací. Rekonstrukce by měla být dokončena v září roku 2020.

Od začátku aktuálního programovacího období 2014–2020 předložil Liberecký kraj do Integrovaného regionálního operačního programu již celkem 13 silničních projektů. Celková předpokládaná výše dotace činí více jak 1,2 miliardy korun.

Mgr. Filip Trdla
filip.trdla@kraj-lbc.cz
485226307

Zdroj: Liberecký kraj

[pt_view id=”b74251faj2″]
[pt_view id=”673d3cctsq”]
[pt_view id=”b6ea8f194d”]
[pt_view id=”b90a221j8l”]
[pt_view id=”f3784a8dor”]
[pt_view id=”76600d0f1w”]

Pin It on Pinterest