LIBERECKO – Počátkem uplynulého týdne odcizila dvojice – 19letá dívka v doprovodu 18letého mladíka z louky za hřbitovem ve Frýdlantu dva balíky sena. 

Frýdlantští policisté sdělili v uplynulých dnech ve zkráceném přípravném trestním řízení podezření 19leté dívce a 18letému mladíkovi pro přečin krádeže, kterého se dopustili ve spolupachatelství.

Počátkem uplynulého týdne se dvojice vydala na louku za hřbitovem ve Frýdlantu. Zde bylo složeno několik balíků sena. Dívka požádala kamaráda, zda by ji seno neodvezl. Seno potřebovala pro své koně. Ten vzal auto s přívěsem a odvezli tak postupně dva balíky sena do malé odbce na Frýdlantsku.

Na krádež se však přišlo záhy a již druhý den skončila dvojice na policejní služebně ve Frýdlantu, kde se museli ze svého jednání zpovídat.  Poškozená firma měla totiž podezření na krádeže balíků sena delší dobu. Oba balíky se podařilo ve spolupráci s frýdlantskými policisty vypátrat a policisté celou věc zadokumentovali. Poté byly balíky sena zpět navráceny majiteli.

Vzhledem k tomu, že v současné době je nákup sena velmi finančně náročný, bála se dívka, aby koně netrpěli hladem, proto se rozhodla, že jim stravu obstará tímto způsobem. Krádeží dvojice způsobila škodu přes 5 tisíc korun. Za krádež jim hrozí až dvouletý trest odnětí svobody.
18. 1. 2019
por. Bc. Vladimíra Šrýtrová
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí

Zdroj: Policie ČR

[pt_view id=”b74251faj2″]
[pt_view id=”673d3cctsq”]
[pt_view id=”b6ea8f194d”]
[pt_view id=”b90a221j8l”]
[pt_view id=”f3784a8dor”]
[pt_view id=”76600d0f1w”]

Pin It on Pinterest