LIBERECKO – Z přečinu výtržnictví, poškození cizí věci a nebezpečné vyhrožování, obvinili liberečtí kriminalisté 29letou ženu z Liberce.

Mladá žena v polovině prosince loňského roku pravděpodobně nezvládla své emoce a vulgárně častovala své sousedy. Opakovaným ženiným scénkám, které byly jako vystřižené ze špatného filmu, byli nuceni čelit obyvatelé domu na Frýdlantsku. Ti si tak o poklidném Adventu mohli nechat jen zdát.

12. prosince, krátce před osmou večerní, začala 29letá žena se svým výstupem. O důvodech, však můžeme jen spekulovat. Po několika minutové venkovní scénce začala ženě razantně ubývat zásoba vulgárních nadávek. Přešla tedy k výhružkám. Během svého výstupu neopomněla ani na dynamické ukázky. Poplivaná okna, sněhové kuličky házené na okenní tabulky spolu s hanlivým verbálním doprovodem, ale i fixou psané urážlivé vzkazy. To vše se však neomezilo jen na jeden dům v okolí současného agresorčina bydliště. Ani sousední dům neušel ženinu řádění. Bohužel i ten byl stejných majitelů. Jakmile 29letá „cholerička“ skončila se řáděním u prvního, okamžitě se přesunula k druhému. I zde se fixem vyjevila na okenních tabulkách, kdy své výtvory, jako v prvním případě, doprovázela peprným verbálním staccatem. Marně se majitel pokoušel ženu umravnit. Jakmile se o to pokusil, mladá sousedka před ním utekla. Klid netrval dlouho. Podezřelé škrábání na okenní tabulky, o několik minut později, majitelům domu opět prozradilo nevítanou návštěvu. Mladá žena se vrátila. Fixou opět „smolila“ cosi na okna v doprovodu hlasitých nadávek. Ač okřiknuta majitelem, před odchodem do nedalekého bydliště ještě stihnula okna poplivat. Ani přes pokusy o zklidnění mladé ženy se jim ji nedařilo odradit.

Plivance smyl déšť, fixu odstranilo ředidlo, obavy o své zdraví se majitelům rozptýlit nepodařilo. Obavy byly navíc umocněny ještě několika zprávami doručenými prostřednictvím mobilní aplikace na telefon poškozené ženy. Nebylo již na co čekat, a tak se majitelé obrátili o pomoc na policisty z obvodního oddělení. Muži zákona po nezbytném zadokumentování případu, předali zjištěné skutečnosti libereckým kriminalistům.

Policejní komisař pak 29letou agresorku z Liberce obvinil nejen z přečinu výtržnictví, ale i poškození cizí věci a nebezpečné vyhrožování. V případě uznání vinny a následného odsouzení tak může agresorce hrozit trest odnětí svobody až na dvě léta.

“Zabezpečte se, chraňte majetek sobě i svým sousedům” více o projektu naleznete zde.

26. února 2019
por. Bc. Vojtěch Robovský
KŘP Libereckého kraje, tiskový mluvčí

Zdroj: Policie ČR

[pt_view id=”b74251faj2″]
[pt_view id=”673d3cctsq”]
[pt_view id=”b6ea8f194d”]
[pt_view id=”b90a221j8l”]
[pt_view id=”f3784a8dor”]
[pt_view id=”76600d0f1w”]

Pin It on Pinterest