LIBERECKO – Frýdlantští policisté dopadli pachatele za několik hodin.

Ze soboty na neděli 3. března podnikl 31letý muž výlet do pohostinství v jedné z obcí na Frýdlantsku.

Recidivistu nad ránem zřejmě inspirovala nutkavá potřeba doplnění hladinky alkoholu v těle, aby se odhodlal k návštěvě místního pohostinství. Domácí zásoby se pravděpodobně ztenčily natolik, že by to snad i alkoholikovi mohlo přijít k pláči, no a obchod v obci byl již pochopitelně zavřený. Nezbývala tedy jiná možnost, než právě místní hospoda. Problém byl ve způsobu, jaký si muž ke své návštěvě vybral. Nikoli jako běžný štamgast, ale jako kriminální živel.

Vybaven dostatečně objemným zavazadlem vyčkal vpovzdálí, až ruch kolem hospody utichne a využil dokonalé znalosti onoho místa. Zadním vchodem se vloupal do sklepních prostor, kterými prošel do oblíbeného společenského místa v obci. Jednu z lahví alkoholu, kterou spatřil u baru, do sebe okamžitě naklopil. Po několika mocných locích začal věnovat pozornost dosud práznému batohu. Během několika okamžiků v jeho útrobách zmizelo dalších několik lahví a také plato plechovkových piv. Něco málo sladkostí a vždy potřebné zapalovače. Jakmile alkohol začal působit a batoh byl plný, rozhodl se 31letý nenechavec zavčasu zamířit k domovu. Po strastiplné cestě pod vlivem a s přetěžkým nákladem padl do pelíšku a oddal se blaženému spánku. O to horší bylo probuzení. Bouchání na dveře a hlava, jako by se měla tlakem rozskočit. Ze všech sil recidivista přemluvil své tělo k reakci. Jakmile otevřel dveře neodbytné návštěvě, ztuhl.

Policisté z obvodního oddělení ve Frýdlantu, informováni od brzkých ranních hodin o vloupání, přijeli na místo činu. Provedli jeho ohledání spolu s kriminalistickým technikem, zajistili množství stop a samozřejmě vešli ve styk s poškozenými, kteří vypracovali inventarizaci odcizených produktů. Zajištěné stopy a výborná místní a osobní znalost přivedla muže zákona na stopu již v minulosti trestaného muže, který v obci, shodou náhod, přebýval. Rozhodli se okamžitě jej vyhledat a s několika zjištěnými skutečnostmi konfrontovat.

Doznání 31letý muž nijak neprotahoval. Dostatek důkazů svědčil proti němu. Policisté jej převezli na služebnu obvodního oddělení a po nezbytných administrativních úkonech je umístili do policejní cely.

Další den zahájil policejní komisař trestní stíhání 31letého muže, jako obviněného ze spáchání přečinu krádež, za což mu v případě odsouzení může hrozit trest odnětí svobody na šest měsíců až tři léta.

Celková škoda, kterou muž z Frýdlantska způsobil, dosáhla bezmála pěti tisíc korun.Zabezpečte se

Statistiky:
V letošním roce se nejedná o první případ vloupání, který policisté na Frýdlantsku vyšetřují. Během prvních dvou měsíců roku jich vyšetřovali již 10, se škodou více jak 120tisíc korun.
Za celý loňský rok pak případů krádeží vloupáním vyšetřovali 37, se škodou více jak jeden milion korun.

Prevence:
Dostatečné zabezpečení objektů může zloděje odradit. Chraňte proto majetek sobě i svým sousedům. Zabezpečte se!

5. března 2019
por. Bc. Vojtěch Robovský
KŘP Libereckého kraje, tiskový mluvčí

Zdroj: Policie ČR

[pt_view id=”b74251faj2″]
[pt_view id=”673d3cctsq”]
[pt_view id=”b6ea8f194d”]
[pt_view id=”b90a221j8l”]
[pt_view id=”f3784a8dor”]
[pt_view id=”76600d0f1w”]

Pin It on Pinterest