I v letošním roce se Liberecký kraj účastní celostátní soutěže „Kalendář 2019“. Kromě odborné poroty může v soutěži do 29. března 2019 hlasovat také veřejnost. Veškeré dostupné informace jsou na webu http://kalendarroku.cz/soutez/hlasovani.

Kalendář je zaměřený na netradiční výhledy na kouty Libereckého kraje. Jedná se o 12 panoramatických fotografií pořízených v průběhu celého roku. Jsou na nich zachycena nejatraktivnější místa turisty velmi oblíbeného Libereckého kraje. Kalendář vyšel v nákladu 1.500 kusů.

„V loňském roce jsme v soutěži uspěli mimořádným ilustrovaným kalendářem ke 100 letům Československa. Letošní kalendář je jiný právě panoramatickým pojetím fotografií. Líbí se a my doufáme, že se bude líbit i porotě,“ uvedla Květa Vinklátová, radní pro kulturu, památkovou péči a cestovní ruch Libereckého kraje.

Cílem soutěže je ocenit stolní i nástěnné kalendáře z pohledu polygrafického zpracování, ale i z hlediska originálního návrhu či společenského poselství. Třináctičlenná porota pak 11. března 2019 vybere vítěze v kategoriích GRAND PRIX, Cena za Fotografii, Cena za grafické zpracování, Cena za originální a inovativní přístup zpracování, Cena za kvalitu polygrafického zpracování, Cena za podporu sociální a společenské role, Cena za podporu mladých tvůrců, Cena časopisu pro Města a obce a Cena veřejnosti.

Vyhlášení výsledků soutěže proběhne v úterý 9. dubna 2019 v odpoledních hodinách v PVA EXPO PRAHA Letňany. Na témže místě se v rámci veletrhu REKLAMA POLYGRAF OBALY (9.–11. dubna) bude konat výstava nejlepších soutěžních prací.

Zdroj: TZ Liberecký kraj

[pt_view id=”b74251faj2″]
[pt_view id=”673d3cctsq”]
[pt_view id=”b6ea8f194d”]
[pt_view id=”b90a221j8l”]
[pt_view id=”f3784a8dor”]
[pt_view id=”76600d0f1w”]

Pin It on Pinterest