Letošní konferenci pořádá Liberecký kraj ve spolupráci s mysliveckými sdruženími. Proběhne v sobotu 23. března v multimediálním sále budovy Krajského úřadu Libereckého kraje. Tématem přednášek bude odhad a přesné stanovení věku dospělé černé zvěře, osteologická preparace trofejí, chov zajíce či africký mor prasat.

„V roce 2017 se jedna z přednášek týkala vzpomínky na profesora Javůrka a jeho působení v našem kraji. Při této příležitosti bylo navrženo založit tradici ocenění osobnosti našeho kraje, která se zasloužila o rozvoj myslivosti, a to na pozadí tak významné osobnosti, jako byl profesor Javůrek. Cílem je také poděkovat takovýmto lidem za jejich práci,“ uvedl Jiří Löffelmann, člen Rady Libereckého kraje, pověřený řízením rezortu životního prostředí, zemědělství a rozvoje venkova.

Na základě tohoto návrhu byla v roce 2018 vyhlášena anketa „Osobnost Libereckého kraje v myslivosti“. Tou první se stal známý šperkař, medailér a myslivec Roman Provazník. Letošní druhý ročník ankety bude vyhlášen právě na sobotní Myslivecké konferenci.

Akci, na kterou je vstup zdarma, finančně podpořil ze svého rozpočtu Liberecký kraj.

Zdroj: TZ Liberecký kraj

[pt_view id=”b74251faj2″]
[pt_view id=”673d3cctsq”]
[pt_view id=”b6ea8f194d”]
[pt_view id=”b90a221j8l”]
[pt_view id=”f3784a8dor”]
[pt_view id=”76600d0f1w”]

Pin It on Pinterest