V úterý 9. dubna proběhlo v Praze slavnostní vyhlášení soutěže KALENDÁŘ 2019. Se svým nástěnným nástěnným kalendářem, představujícím netradiční výhledy na kouty našeho regionu, se zúčastnil i Liberecký kraj. Kalendář se 12 panoramatickými fotografiemi pořízenými v průběhu celého loňského roku obdržel 1. místo v kategorii Cena za fotografii na veletrhu Reklama Polygraf v Praze.

„Do soutěže jsme se hlásili poprvé v loňském roce s kalendářem věnovaným stoletému výročí založení Československa. A i napoprvé jsme uspěli. Mám velkou radost, že jsme i v letošním roce úspěšní. Pro příští rok plánujeme vydání kalendáře s tematikou, která nyní v kraji velmi rezonuje, a to je sklářství a bižuterie. Jak jsme již oznámili, Liberecký kraj se bude prezentovat jako Křišťálové údolí a chceme i v kalendáři ukázat, jaké bohatství ve zmíněných oborech v kraji máme. Určitě najdeme způsob, jak toto krásné téma ztvárnit tak, abychom se mohli opět přihlásit do soutěže s ambicí uspět,“ uvedla Květa Vinklátová, radní pro kulturu, památkovou péči a cestovní ruch Libereckého kraje.

V soutěži Kalendář 2019 mezi sebou soutěží díla vydaná tuzemskými i zahraniční účastníky z České a Slovenské republiky. Cílem soutěže je ocenit výjimečné práce – kalendáře, a to nejen z pohledu vlastního polygrafického zpracování ale i z hlediska originálního návrhu či společenského poselství. V neposlední řadě si soutěž klade za cíl podpořit vlastní obor.

Vítězné kalendáře soutěže vybrala odborná porota, která hodnotila přihlášené tiskoviny na základě celkové výtvarné úrovně řešení, originality a inovativního přístupu zpracování, efektivity marketingového sdělení, kvality polygrafického zpracování a také za společenský přínos (např. podpora sociální a společenské role, přínos pro rozvoj cestovního ruchu, podpora mladých tvůrců apod.).

Zdroj: TZ Liberecký kraj

[pt_view id=”b74251faj2″]
[pt_view id=”673d3cctsq”]
[pt_view id=”b6ea8f194d”]
[pt_view id=”b90a221j8l”]
[pt_view id=”f3784a8dor”]
[pt_view id=”76600d0f1w”]

Pin It on Pinterest