Koncem dubna přestane platit Memorandum o spolupráci při zajištění zdravotních služeb v areálu frýdlantské nemocnice pro území Mikroregionu Frýdlantsko, které koncem minulého roku podepsali zástupci za Liberecký kraj, město Frýdlant, Krajskou nemocnici Liberec, a. s. (KNL a. s.) a Nemocnici Frýdlant s. r. o. Město Frýdlant dopracovalo poslední body k dodatku budoucí smlouvy a na svém zastupitelstvu příští středu zřejmě podpoří zamýšlenou koupi.

„Na mimořádné radě jsme schválili tento záměr, který v úterý 23. dubna předložíme krajskému zastupitelstvu. Jsem rád, že krajská nemocnice koupí nemocnici ve Frýdlantu, a to k 1. červenci tohoto roku, protože zdravotnická péče o 25.000 obyvatel Frýdlantského výběžku musí být zachována. Je to racionální krok a věřím, že jej podpoří i krajští zastupitelé,“ řekl hejtman Martin Půta.

Rada Libereckého kraje se na svém mimořádném jednání seznámila s konečnou podobou smlouvy mezi EUC a.s., majitelem Nemocnice Frýdlant, a KNL a.s., kterou předloží na dubnové jednání krajského zastupitelstva. O smlouvě bude také příští týden jednat Dozorčí rada KNL a. s.

Kroky vedoucí ke koupi frýdlantské nemocnice tento týden projednal i výbor zdravotnictví a výbor finanční. Oba výbory podpořily převzetí nemocnice na Frýdlantsku.

Krajská nemocnice Liberec je připravena zajistit péči ve výběžku. Převzetí pod krajskou nemocnici konečně stabilizuje situaci ve zdravotní péči na severu Libereckého kraje.

Zdroj: TZ Liberecký kraj

[pt_view id=”b74251faj2″]
[pt_view id=”673d3cctsq”]
[pt_view id=”b6ea8f194d”]
[pt_view id=”b90a221j8l”]
[pt_view id=”f3784a8dor”]
[pt_view id=”76600d0f1w”]

Pin It on Pinterest