Ve dnech 24.-25. 4. 2019 uspořádala Střední škola hospodářská a lesnická Frýdlant 14. ročník Zemědělské olympiády žáků středních škol. Tato akce proběhla ve spolupráci s Libereckým krajem, Regionální agrární radou a Okresní agrární komorou za podpory firem a osob nejen z Frýdlantska.

Potěšila nás účast družstev ze škol, které k nám tradičně jezdí a to Frýdek-Místek a Horky nad Jizerou. Po 5 letech se vrátili soutěžící z Tábora a radost nám udělaly přihlášky nových škol – Kostelec nad orlicí, Hořice a Trhové Sviny. Celkem závodilo 30 soutěžících (z toho se neztratily i dvě dívky).

Soutěžilo se v následujících disciplínách:

Jízda zručnosti kolovým traktorem s přívěsem
Poznávací test plodin, plemen zvířat a materiálů
Práce s manipulátorem
Písemný test znalostí
Výměna pneumatiky
Vykování skoby
Sedlácký víceboj (ruční dojení, převoz pytlů kolečkem, odhad hmotnosti)

K průběhu disciplín jsme využili nově vybudovaného Centra odborného vzdělávání a velké poděkování patří firmě SILKOM, která nám propůjčila část svých prostor pro jízdu zručnosti. Většina disciplín druhého dne byla umístěna do areálu naučné stezky, kde jsme se propagovali zemědělství hlavně pro děti z mateřských škol a žáky ze základních škol.

Celé dvoudenní zápolení probíhalo za hezkého počasí a bez problémů.. Při plnění disciplín se potkávali žáci, kteří se připravují pro práci v zemědělství a zkušenosti si vyměňovali pedagogové z různých míst republiky.

Při středečním zahájení akce pozdravili přítomné zástupci zřizovatele, zaměstnavatelů a sponzorů. Velmi si vážíme velké „zemědělské“ podpory – Farma Zeman, ZOD Brniště, FKP Frýdlant a dalších. Díky této podpoře a také dalších sponzorů (všem děkujeme) získali vítězové hodnotné ceny.

Výsledky družstev:

1. SŠHL Frýdlant „A“
2. SŠHL Frýdlant „B“
3. SOŠ Frýdek – Místek „A“

Výsledky jednotlivců:

1. Lukáš Baloga, SŠHL Frýdlant „A“
2. Jan Debnár, SŠHL Frýdlant „A“
3. Jan Michejda, SOŠ Frýdek – Místek „A“

Pro Střední školu hospodářskou a lesnickou Frýdlant nafotil Petr Bíma, www.reklama-frydlant.cz

[pt_view id=”b74251faj2″]
[pt_view id=”673d3cctsq”]
[pt_view id=”b6ea8f194d”]
[pt_view id=”b90a221j8l”]
[pt_view id=”f3784a8dor”]
[pt_view id=”76600d0f1w”]

Pin It on Pinterest