Už během května začne Frýdlant opět řešit kritickou situaci s nedostatkem parkovacích míst na sídlištích Lesní a Bezručova. Nově zde má díky úpravám stávajících ploch pro odstavování automobilů vzniknout 58 nových parkovacích míst.

„V Lesní ulici vznikne parkoviště úplně nové a to na konci ulice, nad svahem u zimního stadionu. Nahradí asfaltovou plochu, která částečně ke stání aut už v současné době sloužila. Nicméně počet parkovacích míst tu bude nově vyšší, počítá se s 28 místy pro automobily,“ říká místostarosta Frýdlantu Jiří Stodůlka. Dalších 30 parkovacích míst pak bude vybudováno v ulici Bezručova. „Tady nahradí parkoviště štěrkové stání, na které se v současné době vejde zhruba 12 aut. Zbylá místa budou nová, vytvořená místo rozbité betonové plochy,“ doplňuje místostarosta Frýdlantu.

„Parkoviště v Lesní ulici přijde město na zhruba jeden a půl milionu korun, parkoviště v Bezručově ulici pak na milion a 250 tisíc korun, obojí bez DPH,“ doplňuje informaci Kateřina Korečková z investičního oddělení Městského úřadu Frýdlant.

„Uvědomujeme si, že nová parkovací místa nejsou všelékem na nedostatek odstavných ploch pro automobily na sídlištích. Nicméně věříme, že mohou obyvatelům alespoň trochu ulevit. I nadále budeme hledat způsoby, jak problém s parkováním na sídlištích odstranit,“ uzavírá místostarosta Jiří Stodůlka.

Zdroj: TZ Město Frýdlant

[pt_view id=”b74251faj2″]
[pt_view id=”673d3cctsq”]
[pt_view id=”b6ea8f194d”]
[pt_view id=”b90a221j8l”]
[pt_view id=”f3784a8dor”]
[pt_view id=”76600d0f1w”]

Pin It on Pinterest