Hrádecká firma Drylock, výrobce plen a dalších hygienických potřeb, včera za účasti hejtmana Libereckého kraje Martina Půty a starosty Hrádku nad Nisou Josefa Horinky slavnostně zahájila výrobu v další hale. Ta loni vyrostla přímo v areálu závodu. Továrna nyní produkuje 5 milionů dětských plen denně. Tak velký nárůst výroby během několika málo měsíců je podle ředitele Leoše Preislera i ve světovém kontextu unikátní.

Drylocku se daří a je to vidět. Během roku přijal 350 nových zaměstnanců a vystavěl druhou výrobní halu, do jejíhož vybavení a technologií investoval zhruba 1,5 miliardy korun. „Zažíváme doslova turbulentní vývoj,“ komentuje ředitel Leoš Preisler. „Vše je dáno velkým úspěchem naší nové technologie Magical Tubes, plenek se speciálními absorpčními kanálky, o kterou je zájem po celém světě. Již v tuto chvíli máme všechny výrobní kapacity nové haly vyprodané.“ Celkem 17 linek v obou halách nyní denně vyrobí téměř 6 milionů plen pro děti a 300 tisíc plen pro dospělé.

Společně s novou výrobní halou o ploše 15 804 m2 a také novým skladem surovin vzniklo v Drylocku i na 300 nových parkovacích míst. Ta jsou určena jednak pro zaměstnance, ale také pro kamiony. A hned vedle nového závodu vyroste další budova: plně automatizovaný sklad hotových výrobků, který má být dokončen v příštím roce.

Dětské plenky s technologií Magical Tubes míří z Hrádku především do velkých obchodních řetězců západní a severní Evropy. Zatímco v roce 2017 dosáhly tržby závodu 2,2 miliard korun, v roce 2018 to byly již 4 miliardy. „Také letos očekáváme růst, a to až o 70 %, tržby odhadujeme na 6,8 miliardy korun,“ doplňuje Leoš Preisler. Kromě Evropy dodává hrádecký Drylock např. i do zemí Jižní Ameriky či Afriky.

Růst výroby samozřejmě souvisí i s potřebou nových pracovních sil, což je v současné době pro mnoho firem složité. Drylocku se však 350 nových pozic podařilo obsadit bez problémů. „Zakládáme si na tom, aby u nás panovala rodinná atmosféra a lidé se tu cítili dobře. U továrny se 750 zaměstnanci to možná zní jako nereálná fráze, ale myslím si, že nám se to skutečně daří,“ říká vedoucí personálního oddělení Ondřej Kout. Svědčí o tom i ocenění Zaměstnavatel roku, které loni firma získala již počtvrté.

A jak je závod připraven na neustále avizovanou krizi v průmyslu? „Té se v žádném případě nebojíme, pleny se totiž budou prodávat vždycky,“ říká ředitel Leoš Preisler. „Naopak během krize lidé upřednostňují právě privátní značky, takže paradoxně jejich prodeje stoupají.“

Závod v Hrádku nad Nisou je hlavním závodem celé skupiny Drylock Technologies, která sídlí v Belgii a vlastní osm továren po celém světě: kromě České republiky to jsou dvě továrny v Rusku, dvě v Brazílii a po jedné v USA, Itálii a ve Španělsku. Jedná se o prvního výrobce privátních značek, který přišel s revoluční technologií absorpčních kanálků, tzv. Magical Tubes. Od samého začátku se snaží jít cestou investic a inovací, v laboratořích v Hrádku neustále vylepšují funkční i užitné vlastnosti plen, které vyhrávají nezávislé spotřebitelské testy v mnoha zemích. Pleny a další hygienické potřeby vyváží Drylock do celého světa, dominuje zejména na trzích v západní Evropě a Skandinávii.

Zdroj: TZ Parliamo

Foto: Petr Bíma  www.reklama-frydlant.cz

[pt_view id=”b74251faj2″]
[pt_view id=”673d3cctsq”]
[pt_view id=”b6ea8f194d”]
[pt_view id=”b90a221j8l”]
[pt_view id=”f3784a8dor”]
[pt_view id=”76600d0f1w”]

Pin It on Pinterest