Komentované prohlídky města s kostýmovaným průvodcem, který představuje frýdlantského hejtmana Hanse z Gersdorfu, si také letos připravilo pro místní i turisty Město Frýdlant. Prohlídky budou probíhat každé pondělí od června do září, vždy v 11.00 a v 15.00 hodin. 

„Prohlídky zajímavých míst Frýdlantu jsme záměrně naplánovali na pondělí, kdy je většina památek zavřených, včetně frýdlantských muzeí nebo betlému. Abychom měli co nabídnout turistům, kteří v tento den do Frýdlantu přijedou a chtějí kus jeho historie poznat,“ říká Jana Kotrmanová z Turistického informačního centra Frýdlant (TIC Frýdlant), která se na realizaci prohlídek podílí.

Prohlídkový okruh vede návštěvníky na náměstí T. G. Masaryka, do prostor radnice a na její věž, do kostela Nalezení sv. Kříže a ukazuje jim i městské hradby. „Každý, kdo se komentované prohlídky zúčastní, se může těšit na několik nevšedních zážitků. Projde například katovskou brankou nebo si prohlédne mauzoleum Redernů v kostele Nalezení sv. Kříže, které jinak není běžně přístupné,“ doplňuje vedoucí TIC Frýdlant Marie Kolářová.

Doprovodem je účastníkům komentované prohlídky kostýmovaný průvodce, představující skutečnou historickou osobnost, frýdlantského hejtmana Hanse z Gersdorfu. Ten žil ve Frýdlantu na přelomu 16. a 17. století a byl představitelem města jak za éry Redernů, tak v počátcích vlády Albrechta z Valdštejna.

Kapacita prohlídky je omezena, v jeden čas se na ni může vydat maximálně 20 lidí. „Prohlídky jsou plánovány na zhruba hodinu a půl a vstupenky je možno rezervovat buď mailem na mic@mesto-frydlant.cz nebo prostřednictvím telefonního čísla 488 886 603. K dostání jsou ale výhradně na Turistickém informačním centru Frýdlantu. Základní vstupné je 90 korun, zvýhodněné pro děti, seniory a držitele průkazů ZTP nebo ZTP/P potom 60 korun,“ uzavírá Jana Kotrmanová.

První letošní komentované prohlídky Frýdlantu se uskuteční v pondělí 3. června 2019, další budou následovat každé pondělí až do září.

Zdroj: TZ Město Frýdlant

[pt_view id=”b74251faj2″]
[pt_view id=”673d3cctsq”]
[pt_view id=”b6ea8f194d”]
[pt_view id=”b90a221j8l”]
[pt_view id=”f3784a8dor”]
[pt_view id=”76600d0f1w”]

Pin It on Pinterest