Celý první červnový víkend bude liberecká iQLANDIE slavit Mezinárodní den dětí, protože jeden den prostě nestačí! Začíná se v sobotu 1. června od 14 a 15 hodin v iQPARKU s roboty Mindstorms. Na co se můžou děti těšit? „Návštěvníci si zkusí naprogramovat jednoduché, ale i složitější roboty.

Ti nejmenší si vyhrají s robo housenkou či včelkou, které musí bezpečně dopravit k listu nebo květině. Pro ty větší tu jsou ozzoboti, Lego Boost a Lego Mindstorms. Všechny aktivity budou probíhat v laboratořích ve čtvrtém patře iQPARKU. Z provozních důvodů je nutná rezervace,“ uvádí Petra Desenská, manažerka programu. V neděli se zábava přesune do iQLADNIE, kde je pro děti přichystáno pět vědeckých úkolů. A o které se jedná? Malí i velcí vědci si vyrobí ve Vodním světě svůj odznak vědátora, proběhnou Möbiovou prolézačkou, sejmou si svůj otisk prstu, prozkoumají mikrosvět a na závěr vyrobí co nejvíce energie v obří pračce. Kdo si s úkoly hravě poradí, odměnou si život osladí.

Léto s Matyldou

Prázdniny jsou za rohem! Pro všechny děti, které si chtějí vyzkoušet 3D tisk a programování, ale hlavně zažít spoustu zábavy, si iQLANDIA připravila příměstský tábor Léto s Matyldou. Ve dvou turnusech se skupina táborníků naučí pracovat s moderními technologiemi, které nabízí nová chytrá dílna iQFABLAB, a díky nim všichni společně sestrojí robotku Matyldu. První turnus startuje už 15. července! Více informací naleznete na www.iQfablab.cz.

Harmonogram – Den dětí:

iQPARK – aktivity s roboty Mindstorms budou probíhat v sobotu 1. června od 14 a 15 hodin po 30–35 minutách v laboratořích ve čtvrtém patře. Z provozních důvodů je nutná rezervace. Vstupné: zdarma v rámci vstupného do expozic.

iQLANDIA – vědecká hra se uskuteční v neděli 2. června po celý den v expozicích Vodní svět, GEO, TULaborka a Věda v domě. Vstupné: zdarma v rámci vstupného do expozic.

Více informací na www.iQlandia.cz

IQLANDIA, o. p. s., je členem České asociace science center.

[pt_view id=”b74251faj2″]
[pt_view id=”673d3cctsq”]
[pt_view id=”b6ea8f194d”]
[pt_view id=”b90a221j8l”]
[pt_view id=”f3784a8dor”]
[pt_view id=”76600d0f1w”]

Pin It on Pinterest