V pondělí 3. června si Frýdlant připomněl v den 95. výročí jeho úmrtí spisovatele Franze Kafku. Při této příležitosti proběhl křest brožury Franz Kafka Fake News, kterou pokřtil starosta města Dan Ramzer společně s autorem ilustrací výtvarníkem Jiřím Slívou.

„Fenomén Franze Kafky je spojený i s Frýdlantem, protože Franz Kafka ve Frýdlantě prokazatelně několikrát pobýval. Byl kontrolorem bezpečnosti práce Dělnické úrazové pojišťovny, a protože nebyl jen obyčejným úředníkem a o svou práci se velmi zajímal, vedení firmy mu svěřilo nejdůležitější region v severních Čechách, kde bylo nejvíce továren. Jezdil proto i do Frýdlantu, kde se dle svých zápisků ubytovával v hostinci, který se dnes jmenuje Bílý kůň. Ostatně byl to právě on, kdo své sestře Ottle doporučil ke studiu zdejší Zemědělskou, hospodyňskou a mlékařskou školu,“ říká starosta Frýdlantu Dan Ramzer.

Všichni, kteří se tohoto happeningu zúčastnili, se mohli mimo jiné podívat na animaci Fake News o Franzi Kafkovi, vytvořenou podle právě pokřtěné brožury, na výstavu s aforismy Franze Kafky, a viděli jeho sestru Ottlu při praktickém studiu mlékařského oboru v živém obraze v podání studentů Gymnázia Frýdlant.

Příjemná akce probíhala v budově bývalé Zemědělské, hospodyňské a mlékařské školy ve Frýdlantě.

Foto: Petr Bíma Reklama Frýdlant

[pt_view id=”b74251faj2″]
[pt_view id=”673d3cctsq”]
[pt_view id=”b6ea8f194d”]
[pt_view id=”b90a221j8l”]
[pt_view id=”f3784a8dor”]
[pt_view id=”76600d0f1w”]

Pin It on Pinterest