Hejtman Libereckého kraje Martin Půta a generální ředitel Krajské nemocnice Liberec vydali prohlášení k situaci ve frýdlantské nemocnici.

Hejtman Martin Půta:

„Krajští zastupitelé a regionální média minulý týden obdrželi dopis advokátní kanceláře SPOLAK s oznámením o vedení soudního sporu ve věci nároků jejích klientů vůči společnosti EUC a.s., týkajících se nedořešených vztahů z minulosti vzniklých při prodeji společnosti Nemocnice Frýdlant s. r. o. společnosti EUROCLINICUM a.s. (nyní EUC a.s.).

Soudní spor se Libereckého kraje přímo netýká a zásadně odmítáme nechat se zatahovat do sporu bývalých vlastníků EUC. Pokud mají pocit, že jsou jejich práva porušována, pak by měli dát návrh soudu na předběžné opatření.

Zajištění péče o pacienty z Frýdlantského výběžku je jednoznačnou prioritou Libereckého kraje. Působí nevkusně, když lidé, kteří za současný stav zdravotnictví na Frýdlantsku nesou minimálně částečnou odpovědnost, se pokoušejí situaci znovu destabilizovat a do vlastních sporů zatahovat i Liberecký kraj, který s jejich podnikáním nemá nic společného.“

MUDr. Richard Lukáš, PhD., generální ředitel Krajské nemocnice Liberec, a. s.:

„Stanovisko právní kanceláře se objevuje ad hoc a nečekaně, ačkoli je transakce mezi EUC a KNL projednávána déle než půl roku a je po celou tu dobu známa veřejnosti. Do Frýdlantu KNL jde mj. na žádost Libereckého kraje proto, aby tam udržela existenci zdravotnických služeb a poskytovala zdravotnickou péči 25 tisícům obyvatel Frýdlantského výběžku. Děláme maximum proto, aby se nám to podařilo.“

Martin Půta
hejtman Libereckého kraje

MUDr. Richard Lukáš, PhD.
generální ředitel KNL, a. s.

Zdroj: TZ Liberecký kraj

[pt_view id=”b74251faj2″]
[pt_view id=”673d3cctsq”]
[pt_view id=”b6ea8f194d”]
[pt_view id=”b90a221j8l”]
[pt_view id=”f3784a8dor”]
[pt_view id=”76600d0f1w”]

Pin It on Pinterest