Téměř stovka prvňáků ze všech budov frýdlantské základní školy se v pondělí 10. června 2019 stala v obřadní síni radnice oficiálně čtenáři. A to při slavnostní pasování na čtenáře, během kterého si o knížkách a čtení s dětmi povídala spisovatelka pocházející z Frýdlantu, Sandra Dražilová – Zlámalová. Akci si pro prvňáčky připravila Městská knihovna ve Frýdlantě.  

S pasováním žáků prvních tříd na čtenáře začala knihovna ve spolupráci s Městem Frýdlant v roce 2016, akce se u dětí setkala s nadšeným ohlasem. “Rozhodly jsme se proto, že jí opět zopakujeme a chtěly bychom z ní udělat takovou hezkou tradici,” uvedla za městskou knihovnu Frýdlant Radka Wittmayerová. V roce 2016 pasovala malé čtenáře spisovatelka Petra Braunová, předloni se ho coby rytířka Řádu krásného slova ujala Ivona Březinová. Loni pak děti pasoval opravdový kostýmovaný šlechtic v podání Petra Stodoly. Letos už ho doprovázela i jeho dáma. O povídání se spisovatelkou ale děti nepřišly, před samotným pasováním si poslechly vyprávění o knížkách a písmenkách od autorky dětských knih Sandry Dražilové – Zlámalové.

Každý malý čtenář obdržel jako dárek pamětní čtenářský diplom, knižní záložku s informacemi o knihovně a knižní dárek – knížku Kde se nosí krky.

Zdroj: Město Frýdlant

[pt_view id=”b74251faj2″]
[pt_view id=”673d3cctsq”]
[pt_view id=”b6ea8f194d”]
[pt_view id=”b90a221j8l”]
[pt_view id=”f3784a8dor”]
[pt_view id=”76600d0f1w”]

Pin It on Pinterest